Osobiście dziś byłem w zaprzyjaźnionym zakładzie i próbowaliśmy podpiąc kompa za 20 pare tysi nie mógł wychwycić silnika. Cały osprzęt znajdował a silnika nie. a miałem problem z odpaleniem na ciepłym silnikualdi pisze:Tylko większość mechaników nawet mając drogi sprzęt potrafi jedynie odczytać i skasować błędy a o odczycie parametrów podczas pracy silnika niema pojęcia.Sebastian1992 pisze:W poniedziałek mam jechać na pomiar do zaprzyjaźnionego mechanika i podepniemy sie VAG-iem.
[ABC] Niepoprawna praca silnika (film)
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
Chłopaki poradziłem się waszej myśli i dodatkowo pouszczelniałem większość rzeczy gdzie brał lewe powietrze i powiem w kilku słowach CHODZI JAK ZŁOTO <ok>ATLAS pisze:W moim ABC działo się tak samo po odłączeniu AKU, Silnik miał zawyżone obroty i dziwnie reagował na dotknięcia pedału gazu. Po załapaniu temperatury ok 80 stopni i wyłączeniu silnika problem ustępował.lesli pisze:Ja w swoim jak wypne aku tak się dzieje że obroty latają jak głupie ,Jak zlapie temperature i wylącze silnik na chwilke to obroty wracają do normy.
W poniedziałek jeśli znajdę czas to i tak skorzystam z podłączenia pod komputer. Może się czegoś więcej dowiem, ale wolał bym zobaczyć ze jest wszystko ok