Tak potrzebujesz kabel + przejściówka z OBD2 na OBD1. Tylko jak masz wczesne AAH to możliwości diagnozy mogą być mniejsze bo dostępna tylko grupa 000 oraz błędy. I nie wiem jak jest z tymi tanimi kablami na USB czy zechcą się łączyć z AAH...pimpam pisze:ok.natomiast mam pytanko co do tego vaga, bo muszę zakupić kabel i adapter na te 2 gniazda w skrzynce bezpieczników z tego co widziałem na allegro mam racje?
[B4 2.8 AAH] Pytanie odnośnie przepływki i odcięcia
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
Jak będzie dostępna tylko grupa 000 to tam będą widoczne tylko surowe dane z czujników. Jest to opisane w pliku SSP_130 MPI im Audi V6-Motor.PDF jak przeliczyć te wartości na jednostki zrozumiałe dla człowieka. Nie chce mi się znów tłumaczyć z niemieckiego co jest w grupie 000.
Ale poszukaj bo gdzieś był temat o problemach łączenia się kablem na USB z AAH.
Ale poszukaj bo gdzieś był temat o problemach łączenia się kablem na USB z AAH.
co do interfejsow to kiedys kupilem taki za 38 zl czy jakos tak i co dupa totalna zero laczenia sie z czymkolwiek . Potem kupilem kabelek od viakena sprawdzony wczesniej na moim bylym 2.8 i teraz laczy sie z obecnym 2.6 . Nie reklamuje nikogo ale nie polecam kabelkow za 3 zlote .
[ Dodano: 2011-11-12, 20:04 ]
a malo tego po roku przyszla do mnie policja z pytaniem czy cos kupilem takiego jak taki tani kabelek ( goscia ktos pozwal za kopie vaga ).
[ Dodano: 2011-11-12, 20:04 ]
a malo tego po roku przyszla do mnie policja z pytaniem czy cos kupilem takiego jak taki tani kabelek ( goscia ktos pozwal za kopie vaga ).
- PuSzEk
- Forum Audi 80
- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
pimpam, no to czemu jeszcze cie nie ma na naszym lokalnym forum? :mrgreen:
zarejestruj sie i śledź spoty, można przyjechać, pogadać, wymienić się doświadczeniem, moje AAH jest jedyne na forum, więc było by mi raźniej
Tak mam tylko grupe 000, ale na co ci więcej? sprawdzasz błędy normalnie, a 000 to podstawowe parametry i tyle nic więcej nie powinno cię interesować nie przejmuj się tym, że tylko jedna grupa działa
zarejestruj sie i śledź spoty, można przyjechać, pogadać, wymienić się doświadczeniem, moje AAH jest jedyne na forum, więc było by mi raźniej
Tak mam tylko grupe 000, ale na co ci więcej? sprawdzasz błędy normalnie, a 000 to podstawowe parametry i tyle nic więcej nie powinno cię interesować nie przejmuj się tym, że tylko jedna grupa działa
PuSzEk, No to zaglądnę na to lokalne :mrgreen: wiesz pytam o ten kabel, bo póki co nie używałem i chce się coś wywiedzieć
A tak dla zainteresowanych drugim powodem bujania silniczka był pęknięty do połowy wężyk od wtryskiwacza gazu, który wchodzi w kolektor ssący , po jego wymianie jest już elegancko :lol: Listwa wtryskowa wymontowana, moczy się już, ale i tak w poniedziałek zamontuję bo oringi na wtryskiwaczach muszę kupić i wymienić.
Więc mam kabel, który powinien działać i pytanko jak sprawdzić i ustawić tą przepływkę??
I czy ma ktoś może po ang. wartości do tych grup z vaga jakie powinny być AAH, żebym mógł porównać sobie?
A tak dla zainteresowanych drugim powodem bujania silniczka był pęknięty do połowy wężyk od wtryskiwacza gazu, który wchodzi w kolektor ssący , po jego wymianie jest już elegancko :lol: Listwa wtryskowa wymontowana, moczy się już, ale i tak w poniedziałek zamontuję bo oringi na wtryskiwaczach muszę kupić i wymienić.
Więc mam kabel, który powinien działać i pytanko jak sprawdzić i ustawić tą przepływkę??
I czy ma ktoś może po ang. wartości do tych grup z vaga jakie powinny być AAH, żebym mógł porównać sobie?
PuSzEk, wielkie dzięki, zaraz biorę się do sprawdzania, i możecie teraz czekać na moje nowe tematy z serii 'vag wykrył u mnie błąd' :mrgreen: a na poważnie w takim razie, sprawę z pomiarem przepławki mamy załatwioną, ale z regulacją to jednak chciałbym się dowiedzieć jak to zrobić, tak dla bezpieczeństwa gdyby coś jednak było nie tak, czyżbym miał obserwować wskazania i kręcić śrubką od regulacji w przepływce?
[ Dodano: 2011-11-19, 22:28 ]
Ok przepływka jest w porządku, w grupie 000 na drugim kanale wartość odczytana mieści się w granicach wartości jakie być powinny 8-)
[ Dodano: 2011-11-19, 22:28 ]
Ok przepływka jest w porządku, w grupie 000 na drugim kanale wartość odczytana mieści się w granicach wartości jakie być powinny 8-)