[b4 2.6 ABC] Modyfikacja - obiżenie zawieszenia avant
chodziło mi o te http://www.moto.allegro.pl/item54613161 ... _koni.html jeśli one są kiepskie to ja już nie mam pomysłu gdzie ja znajdę dobry zawias do swojej :cry:
Ja mam KW na gwincie wariant II i musze przyznać, że zawiacha miodzio , Kupiłem używkę 5 lat temu i sprawuje się to wciąż dobrze. Jedynie sprężyna mi pękła z przodu (polskie autostrady), ale udało mi się znaleźć na allegro takową, cud. No i w poprzedniej audi pękł mi z tyłu kielich w nadkolu :shock: . Ale gleba musi być!
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Witam, tak więc założyliśmy magiczny kit z allegro za 800zł firmy Ta-Technix czy jak tam. Zacznę od tyłu. Tam jest 7 stopni regulacji. Przy najwyższym wygląda jak nieco podwyższona seria, przy najniższym wygląda jakby w bagażniku siedziało 2 murzynów - auto lata po samej ziemi. Przy tym jest miękko jak na "sportowe" zawieszenie. Ogólnie rzec ujmując nie ma tragedii. Gorzej z przodem, a mianowicie założone były wkłady sportowe z kompletu i sprężyna. Miało to dać obniżenie -60mm, wyszło według moich obliczeń przed i po wymianie około 20mm w dół. Dodatkowo jest koszmarnie twardo. Jednym słowem cała sobota pracy zmarnowana przez ogólny efekt jaki wyszedł. Będę jutro dzwonił do Pana od tego zawieszenia, bo co on za kity wciska. Dostanie zjebe i albo wymieniamy sprężyny z przodu albo zwrot kasy, bo naprawdę się zawiodłem( również mój kolega, bo to w jego aucie było montowane). Nie da się przodu obniżyć metodą garażową czyli " utnij Pan zwój", bo nie pozwala na to konstrukcja sprężyny. Dodam iż auto posiada silnik NG czyli stosunkowo ciężki, aż strach pomyśleć jak by stało przy silniku ABT... Jutro postaram się może jakieś foto zrobić. Zobaczymy jak sprawa się wyjaśni.
kolego wszystko można zrobić ale czy jest sens? lepiej oddać komplet spowrotem i kupic konkretne sprężynki i do tego te amorki co napisał kolegaAUDI_A6, i będzie gicio
temat cięcia sprężyn przerabiałem sam na swoim autku ale po sytuacji w której wyskoczyła mi ona z gniazda przestałem kombinowac i zakupiem takie jak powinny byc
temat cięcia sprężyn przerabiałem sam na swoim autku ale po sytuacji w której wyskoczyła mi ona z gniazda przestałem kombinowac i zakupiem takie jak powinny byc
- czester-11
- Forum Audi 80
a co o SuperSport sadzicie , bo gdzies juz pare osob pisalo ze dobre . znalazlem np takie: http://moto.allegro.pl/item572290263_sp ... 60_40.html
czy to moze jakas lipa i tak samo jak te x-techniks czy jak to tam idzie , bedzie przod stal jak dziob boeinga 777
czy to moze jakas lipa i tak samo jak te x-techniks czy jak to tam idzie , bedzie przod stal jak dziob boeinga 777