Panowie, proszę o więcej kultury i więcej tolerancji.
Co do malowania czy wymiany zarowek na kolorowe jakichkolwiek świateł, abstrahując od efektu, fajne, niefajne, to kwestia gustu, czyli indywidualna, wiadome jest jedno, że sprawa ta jest niezgodna z przepisami ruchu drogowego.
Przeczytać warto ten temat viewtopic.php?p=127125#127125
[All] Lampy przednie - czerwone postojówki ?
kolego jeśli już chcesz mieć kolorowe postojówki to najlepszym wyjściem jest założenie np. czerwonej i białej diody :mrgreen: jak będziesz jeżdził sobie to będzie czerwono a jak będziesz widział policje to zmieniaj na białe i problem z glowy :mrgreen: ja mam w podobny sposób zrobione światła z tyłu przełączam przełącznik i nie działają wogóle i nikt cię z tyłu nie widzi zwłaszcza nasi niebiescy koledzy :lol:seriouskubus pisze:jak sie komus nie podobaja czerwone postojowki to po co czyta te posty i komentuje jak dziecko...
pozdrowionka i miłych przeróbek
willi pisze:kolego jeśli już chcesz mieć kolorowe postojówki to najlepszym wyjściem jest założenie np. czerwonej i białej diody :mrgreen: jak będziesz jeżdził sobie to będzie czerwono a jak będziesz widział policje to zmieniaj na białe i problem z glowy :mrgreen: ja mam w podobny sposób zrobione światła z tyłu przełączam przełącznik i nie działają wogóle i nikt cię z tyłu nie widzi zwłaszcza nasi niebiescy koledzy :lol:seriouskubus pisze:jak sie komus nie podobaja czerwone postojowki to po co czyta te posty i komentuje jak dziecko...
pozdrowionka i miłych przeróbek
Moim zdaniem to jest totalna głupota. Nie róbcie z samochodu choinek!!! Policja nie dlatego się tego czepia, że nie ma innego zajęcia. Kolorowe światła naprawdę mogą wprowadzić sporo zamieszania na drodze. A robiąc w ten sposób co proponujesz to zamiast pilnować drogi ty pilnujesz czy nie ma w pobliżu policji, a to jest już prosta droga do dzwona. Poza tym za brak oświetlenia tablicy też dowód leci.
[ Dodano: 2008-02-20, 10:15 ]
Do tego wyrzutnie rakiet w zderzak, karabin w atrapie i katapultę.morock pisze:Ok, ale gdyby troszkę inaczej to załatwił, tzn. dołożył druga instalację, wrzucił w światła 2-gie żarówki postojowe kolorowe i w razie kontroli przełączał na zwykłe??
Rozumiem, że u podstawy Twojego genialnego pomysłu lezy zmylenie innych uzytkowników drogi i spowodowanie zderzenia czołowego?
Autka można przerabiać ale z głową i rozsądkiem.
Jak widzę samochód z czerwonymi czy zielonymi postojowkami, diodami w spryskiwaczach, etc zawsze mowie na głos: "Co za debil" :lol:
bez obrazy
Autka można przerabiać ale z głową i rozsądkiem.
Jak widzę samochód z czerwonymi czy zielonymi postojowkami, diodami w spryskiwaczach, etc zawsze mowie na głos: "Co za debil" :lol:
bez obrazy
z mojego doświadczenia. miałem dawno temu niebieskie postoje i z tyły podświetloną tablice na czerwono i gdy zatrzymał mnie patrol (jechali za mną) od razu powiedział, że auto to nie choinka i powinien zabrać dowód rejestracyjny ale szczęśliwie skończyło się pouczeniem, nawet mandatu nie wypisał, a poza tym przepisy mówią dokładnie jak ma być oświetlone autko ale to już inna bajka.