Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[All] Lampy przednie - czerwone postojówki ?

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 19 lut 2008, 20:35

Panowie, proszę o więcej kultury i więcej tolerancji.

Co do malowania czy wymiany zarowek na kolorowe jakichkolwiek świateł, abstrahując od efektu, fajne, niefajne, to kwestia gustu, czyli indywidualna, wiadome jest jedno, że sprawa ta jest niezgodna z przepisami ruchu drogowego.

Przeczytać warto ten temat viewtopic.php?p=127125#127125

Awatar użytkownika
willi
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: willi » 19 lut 2008, 21:30

seriouskubus pisze:jak sie komus nie podobaja czerwone postojowki to po co czyta te posty i komentuje jak dziecko... ;-)
kolego jeśli już chcesz mieć kolorowe postojówki to najlepszym wyjściem jest założenie np. czerwonej i białej diody :mrgreen: jak będziesz jeżdził sobie to będzie czerwono a jak będziesz widział policje to zmieniaj na białe i problem z glowy :mrgreen: ja mam w podobny sposób zrobione światła z tyłu przełączam przełącznik i nie działają wogóle i nikt cię z tyłu nie widzi zwłaszcza nasi niebiescy koledzy :lol:

pozdrowionka i miłych przeróbek

Awatar użytkownika
chips
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: chips » 20 lut 2008, 10:12

willi pisze:
seriouskubus pisze:jak sie komus nie podobaja czerwone postojowki to po co czyta te posty i komentuje jak dziecko... ;-)
kolego jeśli już chcesz mieć kolorowe postojówki to najlepszym wyjściem jest założenie np. czerwonej i białej diody :mrgreen: jak będziesz jeżdził sobie to będzie czerwono a jak będziesz widział policje to zmieniaj na białe i problem z glowy :mrgreen: ja mam w podobny sposób zrobione światła z tyłu przełączam przełącznik i nie działają wogóle i nikt cię z tyłu nie widzi zwłaszcza nasi niebiescy koledzy :lol:

pozdrowionka i miłych przeróbek

Moim zdaniem to jest totalna głupota. Nie róbcie z samochodu choinek!!! Policja nie dlatego się tego czepia, że nie ma innego zajęcia. Kolorowe światła naprawdę mogą wprowadzić sporo zamieszania na drodze. A robiąc w ten sposób co proponujesz to zamiast pilnować drogi ty pilnujesz czy nie ma w pobliżu policji, a to jest już prosta droga do dzwona. Poza tym za brak oświetlenia tablicy też dowód leci.

[ Dodano: 2008-02-20, 10:15 ]
morock pisze:Ok, ale gdyby troszkę inaczej to załatwił, tzn. dołożył druga instalację, wrzucił w światła 2-gie żarówki postojowe kolorowe i w razie kontroli przełączał na zwykłe??
Do tego wyrzutnie rakiet w zderzak, karabin w atrapie i katapultę.

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 20 lut 2008, 19:19

Rozumiem, że u podstawy Twojego genialnego pomysłu lezy zmylenie innych uzytkowników drogi i spowodowanie zderzenia czołowego?

Autka można przerabiać ale z głową i rozsądkiem.

Jak widzę samochód z czerwonymi czy zielonymi postojowkami, diodami w spryskiwaczach, etc zawsze mowie na głos: "Co za debil" :lol:

bez obrazy ;-)

Awatar użytkownika
PiotrekG
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PiotrekG » 20 lut 2008, 19:33

jmm pisze:Rozumiem, że u podstawy Twojego genialnego pomysłu lezy zmylenie innych uzytkowników drogi i spowodowanie zderzenia czołowego?
100% racja... :lol: :roll:

Awatar użytkownika
Benito
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Benito » 26 lut 2008, 08:56

z mojego doświadczenia. miałem dawno temu niebieskie postoje i z tyły podświetloną tablice na czerwono i gdy zatrzymał mnie patrol (jechali za mną) od razu powiedział, że auto to nie choinka i powinien zabrać dowód rejestracyjny ale szczęśliwie skończyło się pouczeniem, nawet mandatu nie wypisał, a poza tym przepisy mówią dokładnie jak ma być oświetlone autko ale to już inna bajka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl