Kupiłem sobie zestaw Xenon HID H4 i jak tylko przyszedł to od razu wziąłem się za montaż :mrgreen: . Podłączenie nie było dużym problemem,przykręciłem przetwornice i instalka była gotowa

No muszę Cię poprawić mrzn :mrgreen: , ponieważ tak jak już pisałem na oryginalnej Lampie BOSCH światło jest skierowane idealnie na szose i nie oślepia nawet jak się nisko kucnie 8-) ...ale i tak dziękuje za odpowiedź...Pozdrawiammrzn pisze:xenony w zwykłych lampach się nie sprawdzają. Nawet soczewki trzeba modyfikować (przesłona) więc to nie musi być problem ze złym ustawieniem świateł. Mówię teoretycznie, jak coś to proszę mnie poprawić. Pozdrawiam ;]
Nie mogę się do końca z Tobą zgodzić.Ponieważ jak już wspomniałem w moim poście KIEDY założyłem xenon do ORI Boscha to Światło było idealnie skierowane w dół i nic nie oślepiało :mrgreen: ....więc zamontuj sobie do ori lamp xenon i potem się wypowiadaj...Patrząc na Lewą lampe z allegro z zamontowanym xenonkiem i prawą ori Boscha różnica jest kolosalnaKrzylu pisze:mrzn, prawda
xenon potrzebuje czystego szkła a nie tak jest to w H4 z załamaniami.Poprostu załamujesz/rozpraszasz swiatlo i dlatego ci swieci
zadne ustawianie i wymiana na oryginalne Boscha nic nieda jesli bedzie to reflektor z chropowatym szkłem
...Zakładanie xenonów do reflektorów bez soczewki to jedno wielkie nie porozumienie... i w każdym przypadku czy na szkle Bosch, Depo ETC będziesz oślepiał jadących z naprzeciwka, ponieważ te szkła nie są przystosowane do żarówek xenonowych.Nie mogę się do końca z Tobą zgodzić.Ponieważ jak już wspomniałem w moim poście KIEDY założyłem xenon do ORI Boscha to Światło było idealnie skierowane w dół i nic nie oślepiało ....więc zamontuj sobie do ori lamp xenon i potem się wypowiadaj...