yyy czego nie widziałeś bo się zgubiłem...spaykee pisze:Oofol, a nie wiedzialem - czlowiek cale zycie sie uczy :mrgreen:
ale mimo wszystko pozostaje przy czerwieni dla czerwonego autka
[All] Lampy tylne - malowanie kloszy
- M@rcus
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Świecą ledwo co, w nocy jeszcze coś widać, ale w dzień przy słońcu w ogóle, dzięki takim pseudo tuningom już raz moja przygoda skończyła się na chodniku, także stanowczo odradzam tego typu modyfikacje :evil:kris0181 pisze:A mnie ciekawi jak w malowanych na czarno świecą kierunki...? Nie świecą chyba na pomarańcz...? :roll: Tak jak w pomalowanych/oklejonych na czerwono...
Wszystko będzie ok do czasu, aż ktoś Ci wjedzie w tył (odpukać). Wtedy przy oględzinach towarzystwo ubezpieczeniowe sprawcy stłuczki (czyli kolesia, który Ci wjechał) przyczepi się do tych lamp na 100% i zapomnij wtedy o odszkodowaniu.misiek440 pisze:różnica może(napewno jest) być w wykonaniu, bo w świeceniu nie widzę . No ale nie będę się kłócił mi się podobają , policja się nie czepia i nikt mi nie mówi że nie świecą.
[All] Lampy tylne - malowanie kloszy
Witam,
Mam pytanie do osób które malowały tylne klosze-seryjne. Mam ohydne pomarańczowe kierunki-czyli typowy standard-i jak widziałem Tu na forum niektóre autka-miały ładnie pomalowane klosze na czerwono.
Pytanie odnośnie...
1. Jaki stosunek klaru/czerwonej bazy? (akrylu???) aby nie wyszło i różowo i za ciemno...?
2. Jak rozwiązać malowanie światel cofania? Może być zamalowane jak i całość lampy na czerwono? Czy MUSI być "kwadracik" białego? Interesuje mnie to w kwestii praktycznej jak i prawnej.
3. To raczej retoryczne ale się dopytam... Kolejność: Matowanie/podkład pod plastik/malowanie klarem z domieszką farby/polerka? Czy matowanie mogę pominąć?
No i chciałbym prosić jakieś fotki-jeśli ktoś coś takiego wykonywał-i jak to w "praniu" wyszło
Mam pytanie do osób które malowały tylne klosze-seryjne. Mam ohydne pomarańczowe kierunki-czyli typowy standard-i jak widziałem Tu na forum niektóre autka-miały ładnie pomalowane klosze na czerwono.
Pytanie odnośnie...
1. Jaki stosunek klaru/czerwonej bazy? (akrylu???) aby nie wyszło i różowo i za ciemno...?
2. Jak rozwiązać malowanie światel cofania? Może być zamalowane jak i całość lampy na czerwono? Czy MUSI być "kwadracik" białego? Interesuje mnie to w kwestii praktycznej jak i prawnej.
3. To raczej retoryczne ale się dopytam... Kolejność: Matowanie/podkład pod plastik/malowanie klarem z domieszką farby/polerka? Czy matowanie mogę pominąć?
No i chciałbym prosić jakieś fotki-jeśli ktoś coś takiego wykonywał-i jak to w "praniu" wyszło
Ostatnio zmieniony 11 mar 2010, 22:32 przez swiety82, łącznie zmieniany 1 raz.
papaj, maluj całe! inaczej kolory się nie będą zgadzały i będzie kiszka a nie efekt ;p
jak pomalujesz całe to się zrobią takie fajne czerwone monolity, bo przecież przy odblaskach i przeciwmgielnych też są inne odcienie.
pzdr
[ Dodano: 2009-08-29, 19:19 ]
swiety82, nic podobnego nie kombinuj, żaden podkład ani akryl! lampy zupełnie przestałyby świecić, kupuj sprawdzonego motipa do lamp i jazda co do klaru na motipa możnaby pomyśleć, nie jest to sprawdzone, ale efekt mógłby być ciekawy
jak pomalujesz całe to się zrobią takie fajne czerwone monolity, bo przecież przy odblaskach i przeciwmgielnych też są inne odcienie.
pzdr
[ Dodano: 2009-08-29, 19:19 ]
swiety82, nic podobnego nie kombinuj, żaden podkład ani akryl! lampy zupełnie przestałyby świecić, kupuj sprawdzonego motipa do lamp i jazda co do klaru na motipa możnaby pomyśleć, nie jest to sprawdzone, ale efekt mógłby być ciekawy