szukam i czytam już sporą część niedzieli i wyczytałem, że dobrze mieć prasę lub imadło i kawałki rur o różnych średnicach do skręcenia w imadle, czasem wypalali bumy lub też nacinali ostrożnie tuleje by potem je łatwo wybić. Wciskanie znowu prasa lub imadło.
Pytania moje są następujące - co odkręcać od strony wahacz-koło (przegub) aby nie ustawiać geometrii, jak mocno (na opuszczonym i obciążonym samochodzie) dokręcać śruby przy tulejach? Czy aby wyciągnąć cały wahacz muszę otwierać przegub , czy przegub zostaje w samochodzie?
Natomiast po raz kolejny muszę ponarzekać na wyszukiwarkę na naszym forum. Wpisuję w ple szukania słowa kluczowego WAHACZH, LUZ, TULEJA,SILENTBLOCK , WYMIANA itd. wpisuję różne opcje ze słowem OR, AND , z CUDZYSłOWEM zaznaczam forum ZAWIESZENIE, szukaj w tematach lub opisach itd. no i po wyszukaniu mam tyle śMIECI kompletnie nie na temat, że wygląda to tak jakby w ogóle nie użyto opcji wyszukania.
Więc nie dziwcie się mi, że pytam w nowym temacie o wymianę tulei. Myślę, że moderatorzy mogli by przykleić temat na górze forum jak używać wyszukiwarki - ale z dokładnym przykładem jak używać danych jej funkcji. Bo opis typu: możesz użyć słowa
AND nic nie wyjaśnia - nie jest napisane gdzie wstawić to słowo,czy pisać z małych dużych, czy podkreślać . Wiem, że piszę teraz nie na temat ale za każdym razem zanim coś znajdę to mnie szlag.....Z resztą nie tylko mie, wystarczy poczytać różne wątki by stwierdzić, ze ludzie mają z tym problem na tym forum.
Jestem użytkownikiem innych forum i nie mam problemów z używaniem innych wyszukiwarek - więc chciałbym zaznaczyć, że nie jestem jakiś ANTYTALENT:)
Wiem, że moderatorzy za raz napiszą, że wszystko z forum jest ok, i że oni sobie radzą - tak to prawda, bo wiecie jak dział forum i jak używać wszystkich funkcji wyszukiwarki. Jednak weźcie pod uwagę, że początkujący mają z Waszą wyszukiwarką duże problemy - więc proszę o zrozumienie i może stworzenie przyklejonego wątku na temat używania naszej wyszukiwarki. Jeden stworzony przez moderatorów temat może zlikwidować tzw. zaśmiecanie forum przez zakładanie nowych wątków na ten sam temat - tylko z powodu nieudolnego używania wyszukiwarki.
Mam nadzieję, że moderatorzy wyłapią mój temat i nie wymoderują go i spojrzą na ten problem ze strony użytkowników.
Dziękuję.