no ja też myślę że będzie raczej tylko taki delikatny pomruk miałTighe pisze:Ja mam też rure wspawaną i jakoś tak nie mocno ryczy jak każdy straszy, dla mnie jest git.
[Audi 80 B3] czarna 80 by paweł, End of Story :/
no i właśnie o to chodzi co była ładnie sobie pracował
[ Dodano: 2013-02-04, 12:44 ]
okrągły pająk na pokładzie i wywaliłem blachę ze zderzaka
[ Dodano: 2013-02-05, 10:44 ]
Dzisiaj zrobiłem mały test hebli, podnosiłem całe auto i okazało się że wszystkie 4 koła trzymają :-| lewa strona trochę mniej ale prawa to tragedia normalnie, przekręcę kołem i praktycznie od razu staje...
Tył to jeszcze rozumiem bo ręcznego praktycznie 0 i muszę linki wymienic, cylinderki i szczeki wymieniałem na jesieni razem z łożyskami, ale przód to nie mam pojęcia klocki wymieniane jakiś rok temu a tarcze około dwa. Płyn też wymieniany był przy wymianie sprzęgła.
Więc nie wiem o co kaman pomoże ktoś, bo auto strasznie przymula przez to
PS. hamulce oczywiście odpowietrzane były i nie ma problemu żeby pedał wpadał czy coś, minimalny skok pedała jest tak jak powinien
[ Dodano: 2013-02-04, 12:44 ]
okrągły pająk na pokładzie i wywaliłem blachę ze zderzaka
[ Dodano: 2013-02-05, 10:44 ]
Dzisiaj zrobiłem mały test hebli, podnosiłem całe auto i okazało się że wszystkie 4 koła trzymają :-| lewa strona trochę mniej ale prawa to tragedia normalnie, przekręcę kołem i praktycznie od razu staje...
Tył to jeszcze rozumiem bo ręcznego praktycznie 0 i muszę linki wymienic, cylinderki i szczeki wymieniałem na jesieni razem z łożyskami, ale przód to nie mam pojęcia klocki wymieniane jakiś rok temu a tarcze około dwa. Płyn też wymieniany był przy wymianie sprzęgła.
Więc nie wiem o co kaman pomoże ktoś, bo auto strasznie przymula przez to
PS. hamulce oczywiście odpowietrzane były i nie ma problemu żeby pedał wpadał czy coś, minimalny skok pedała jest tak jak powinien
Ostatnio zmieniony 17 lut 2013, 15:07 przez Pavell, łącznie zmieniany 1 raz.
No dzisiaj bądź jutro auto leci na warsztat na wspawanie rurki w miejsce kata to przy okazji się zobaczy do tego, a może miec z tym coś wspólnego korektor siły hamowania :?: bo kiedyś miałem oberwaną tą sprężynę i w ogóle jakoś tak luźno wszystko tam lata...
Chyba będzie trzeba się go pozbyc płynu oczywiście nie ubywa i nie widac nigdzie wycieków.
Chyba będzie trzeba się go pozbyc płynu oczywiście nie ubywa i nie widac nigdzie wycieków.
- Wino
- Forum Audi 80
- Imię: Wino
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
to normalne w b3 po zimie zawsze trzeba rozebrać heble i porządnie wszystko wyczyścić bo przez ten syf z drogi lubią sie zapiekać.Pavell pisze:Dzisiaj zrobiłem mały test hebli, podnosiłem całe auto i okazało się że wszystkie 4 koła trzymają :-| lewa strona trochę mniej ale prawa to tragedia normalnie, przekręcę kołem i praktycznie od razu staje...
[ Dodano: 2013-03-01, 18:53 ]
Dupowóz w końcu dostał rurkę zamiast kata który wyglądał tak
i podejrzewam że był całkiem zapchany bo autko od razu lepiej wkręca się na obroty od dołu...
a dla tych którzy twierdzili że będzie ryczał to nic takiego nie ma bo chodzi ładniutko a nawet dużo lepiej niż wcześniej jak był jeszcze cały kat, na prawdę polecam taki zabieg.
A co do hamulców to jest troszkę lepiej ale nie do końca tak jak powinno, zobaczę jeszcze czy się nie grzeją i podjadę na stację diagnostyczną sprawdzic siłę hamowania i siłę oporu toczenia.
Pozdro
[ Dodano: 2013-02-14, 08:49 ]
Wczoraj doszła paczka od klubowicza andi77 ,tarcza prędkościomierza w milach
Teraz czeka tylko montaż...
[ Dodano: 2013-02-17, 11:49 ]
Tarcza mph już na liczniku, trochę słabe foto ale robione tel...
No i radyjko też w końcu zamontowane
Potrzebuje ramki pod radio ze zdjęcia, bo już denerwuje mnie ta dziura wokół
[ Dodano: 2013-02-17, 12:46 ]
Przy radiu jest kabel CD-C IN z końcówkami chinch, czy to jest wyjście na zmieniarkę CD :?:
[ Dodano: 2013-02-24, 11:15 ]
Audik wczoraj wrócił od gazownika, nowy zestaw naprawczy zapakowany i wyregulowany stare membrany były już kompletnie na wykończeniu i jak to koleś powiedział "dziwne że to w ogóle jeździło"
Od razu widać różnice w pracy no i że lepiej się zbiera, a co najważniejsze to problem z nietrzymaniem obrotów na jałowym znikł jak ręką odjął heh w końcu zobaczymy jak będzie ze spalaniem bo było w granicach 13, 14 L ...
[ Dodano: 2013-03-01, 09:15 ]
No i stało się, nieszczęście :cry: audik rozwalony...
Strzał w du.. wgnieciona klapa bagażnika, wybita prawa lampa wewnętrzna i zewnętrzna zdjęty i trochę rozwalony zderzak, no i wgnieciony do środka prawy narożnik aż drzwi ciężko się otwierają. Wygląda to dość poważnie i nie wiem czy będzie to robione bo najprawdopodobniej będzie to wymagało wstawienia całej ćwiartki. Klapę wywaliło do góry i nie idzie jej zamknąć, no i pewnie po zdjęciu zderzaka też będzie nie ciekawy widok bo poszedł do środka.
Zdjęcia później.
[ Dodano: 2013-03-01, 10:13 ]
Foto
, , , , , , , , , , , ,
Dupowóz w końcu dostał rurkę zamiast kata który wyglądał tak
i podejrzewam że był całkiem zapchany bo autko od razu lepiej wkręca się na obroty od dołu...
a dla tych którzy twierdzili że będzie ryczał to nic takiego nie ma bo chodzi ładniutko a nawet dużo lepiej niż wcześniej jak był jeszcze cały kat, na prawdę polecam taki zabieg.
A co do hamulców to jest troszkę lepiej ale nie do końca tak jak powinno, zobaczę jeszcze czy się nie grzeją i podjadę na stację diagnostyczną sprawdzic siłę hamowania i siłę oporu toczenia.
Pozdro
[ Dodano: 2013-02-14, 08:49 ]
Wczoraj doszła paczka od klubowicza andi77 ,tarcza prędkościomierza w milach
Teraz czeka tylko montaż...
[ Dodano: 2013-02-17, 11:49 ]
Tarcza mph już na liczniku, trochę słabe foto ale robione tel...
No i radyjko też w końcu zamontowane
Potrzebuje ramki pod radio ze zdjęcia, bo już denerwuje mnie ta dziura wokół
[ Dodano: 2013-02-17, 12:46 ]
Przy radiu jest kabel CD-C IN z końcówkami chinch, czy to jest wyjście na zmieniarkę CD :?:
[ Dodano: 2013-02-24, 11:15 ]
Audik wczoraj wrócił od gazownika, nowy zestaw naprawczy zapakowany i wyregulowany stare membrany były już kompletnie na wykończeniu i jak to koleś powiedział "dziwne że to w ogóle jeździło"
Od razu widać różnice w pracy no i że lepiej się zbiera, a co najważniejsze to problem z nietrzymaniem obrotów na jałowym znikł jak ręką odjął heh w końcu zobaczymy jak będzie ze spalaniem bo było w granicach 13, 14 L ...
[ Dodano: 2013-03-01, 09:15 ]
No i stało się, nieszczęście :cry: audik rozwalony...
Strzał w du.. wgnieciona klapa bagażnika, wybita prawa lampa wewnętrzna i zewnętrzna zdjęty i trochę rozwalony zderzak, no i wgnieciony do środka prawy narożnik aż drzwi ciężko się otwierają. Wygląda to dość poważnie i nie wiem czy będzie to robione bo najprawdopodobniej będzie to wymagało wstawienia całej ćwiartki. Klapę wywaliło do góry i nie idzie jej zamknąć, no i pewnie po zdjęciu zderzaka też będzie nie ciekawy widok bo poszedł do środka.
Zdjęcia później.
[ Dodano: 2013-03-01, 10:13 ]
Foto
, , , , , , , , , , , ,
Ostatnio zmieniony 02 mar 2013, 14:52 przez Pavell, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wino
- Forum Audi 80
- Imię: Wino
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Ja nie wiem co się dzieje to już czwarta B3 rozbita w tym sezonie zimowym . Chyba swoją się z pod bloku nie ruszę. Będziesz naprawiał czy szukasz nowej??
Ostatnio zmieniony 01 mar 2013, 23:28 przez Wino, łącznie zmieniany 1 raz.
No dokładnie same 80 się sypią tej zimy, Dobrze mówisz lepiej nie ruszaj Co do naprawy to jeszcze nie wiem musiałbym to rozebrac i dokładniej obejżec ale muszę czekac na wycene, ciekawe kiedy się ktoś w końcu zjawi... No i zobaczę ile dostane kasy z ubezpieczenia.Ja nie wiem co się dzieje to już czwarta B3 rozbita w tym sezonie zimowym . Chyba swoją się z pod bloku nie ruszę. Będziesz naprawiał czy szukasz nowej??
:-| ile to już 80 :?:Tighe pisze:zima zbiera żniwa na 80tkach
Szeroko czy nie szeroko ale rozwalona, tyle że to nie ja jechałem. Chyba masz rację że się nie opłaca bo same części to już trochę a gdzie reszta, malowanie itd. No i bez wspawania drugiej cwiartki to raczej się nie obędzie a to nie ma sensu o ile ktoś chciałby się za to braceSPe pisze:Szeroko się tam bawicie w lubelskim. Współczuję ale chyba nie ma co ratować.
Co myślicie :roll: no ewentualnie za ile mogę ją puścic w takim stanie :?: