[80 B4 AYL] Project Audi VR6 by Seba
- jacek199315
- Forum Audi 80
więcej stracisz niż zyskasz wiem bo niedawno za urwane koło w studzience bez pokrywy dostałem śmieszne 400zł bo stare auto a remont ponad 1400 wyszedłArteriusz pisze:fura mega. ale za tą studzienkie bym złożył o odszkodowanie no Urzedu miasta, współczuje,
[ Dodano: 2013-09-24, 22:30 ]
sąsiad rozwalił miskę w skodzie superb wydał na koszty sądowe prawie 2k i nic oprócz nerwów mu to nie dało
- mateuszz117
- Forum Audi 80
Puki co cisza i spokój. Części praktycznie mam skompletowane do dalszych przeróbek, tylko niestety przez zmianę miejsca zamieszkania na Gdańsk, nie za bardzo mam miejsce żeby kontynuować prace.... a w odległości 200km od miejsca przetrzymywania auta ciężko jest cokolwiek zdziałać....
Chyba że ktoś z Gdańska wie kto ma jakiś większy garaż z kanałem i elektrycznością do wynajęcia...
Chyba że ktoś z Gdańska wie kto ma jakiś większy garaż z kanałem i elektrycznością do wynajęcia...
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
jest tu sporo klubowiczów z 3miastam dasz radę - pogadaj z chłopakami z pomorskiego klubu audi. A co do samego auta - wielki szacun, sam dwa lata temu chciałem podjąć to wyzwanie, jednak mi przeszło i odłożyłem temat na później, jednak teraz patrząc na to ile to jest roboty - cóż, nie wiem czy chcę podjąć wyzwanie aktimela. Może kiedyś :mrgreen:
no tak ale lepiej miec tez pompe oleju z phaetona, bo ta poprzeczna chyba nie jest idealnie poziomo ?
pewnie az to az tak nie przeszkadza w dupowozie
w B4 jest mniej miejsca niz w B2, wiec jest to troche kłopot z tą miską..
w sumie skrocenie miski z touarega tez nie jest złe, tylko trzeba pospawac aluminium, 034 motorsport w swoim B5 na tor tak mieli
pewnie az to az tak nie przeszkadza w dupowozie
w B4 jest mniej miejsca niz w B2, wiec jest to troche kłopot z tą miską..
w sumie skrocenie miski z touarega tez nie jest złe, tylko trzeba pospawac aluminium, 034 motorsport w swoim B5 na tor tak mieli
Hmm, aż tak tego nie rozkminiałem czy jest tak bardziej czy mniej poziomo, jakoś funkcjonuje. Chociaż nie używam tego auta jako dupowóz, a raczej na niedzielne pojeżdzawki. Ostatnio wręcz projekt ustał z powodu innych priorytetów, ale mam nadzieje że niedługo znowu wystartuje.
p.s Spawanie aluminium nie jest dla mnie żadnym problemem, więc nie przeraża mnie to.
[ Dodano: 2015-06-01, 10:50 ]
Nie myślałem, że nastąpi ten moment, ale po wielu przemyśleniach doszedłem do wniosku , że chciałbym sprzedać z mojej audi silnik (w sumie kpl swap VR6).
Jeżeli ktoś jest zainteresowany zakupem kpl silnika wraz z gadżetami potrzebnymi do montażu wzdłużnie (miska z phaetona, adapter skrzyni, sprzęgło,zamach, łapy) proszę pisać na priv.
Silnik AYL 2.8 24v (204KM) VR6 w bardzo dobrym stanie (wyciągnięty z anglika alhambry 2002r 92tys przebiegu) , ciągle zamontowany w aucie, więc bez problemu można zapalić i obadać.
p.s Spawanie aluminium nie jest dla mnie żadnym problemem, więc nie przeraża mnie to.
[ Dodano: 2015-06-01, 10:50 ]
Nie myślałem, że nastąpi ten moment, ale po wielu przemyśleniach doszedłem do wniosku , że chciałbym sprzedać z mojej audi silnik (w sumie kpl swap VR6).
Jeżeli ktoś jest zainteresowany zakupem kpl silnika wraz z gadżetami potrzebnymi do montażu wzdłużnie (miska z phaetona, adapter skrzyni, sprzęgło,zamach, łapy) proszę pisać na priv.
Silnik AYL 2.8 24v (204KM) VR6 w bardzo dobrym stanie (wyciągnięty z anglika alhambry 2002r 92tys przebiegu) , ciągle zamontowany w aucie, więc bez problemu można zapalić i obadać.