[B4] zacieły sie drzwi od kierowcy
-
- Forum Audi 80
krisiun1 pisze:Otwórz tylne drzwi zamknij tą górną zapadkę w zamku tak jakby drzwi były zamknięte, naciśnij na dole tam gdzie kończy się zapadka którą zamknąłeś i zamek puści.Ja za pierwszym razem ciąłem tapicerkę ale za drugim powiedziałem sobie że drugi raz ten numer nie przejdzie.Może to co napisałem wcześniej jest niezrozumiałe ale chodzi o to żeby zbadać działanie zamka.Ja otworzyłem tylne drzwi i wygiętym drutem celowałem w dolną zapadkę zamka po jakiś 20min drzwi były otwarte.
Witam
Nie dokońca rozumiem gdzie jest ta zapadka na dole i jak się do niej dostać może ktoś ma jakieś zdjęcia.
Pilnie potrzebuję pomocy.
Z góry wszystkim dziękuje.
-
- Forum Audi 80
Witam
Porada ok ale tak można manewrować tym drutem w nieskończoność
W końcu się udało ale odrazu dobra rada dla następnych którzy będą mieli ten problem, otóż
najlepiej jest zdjąć tylne drzwi wówczas jest o niebo lepsze dojście.
Zdjęcie drzwi to dosłownie 5 minut, mimo wszystko i tak się trzeba nagimnastykować żeby tym drutem trafić na tą zapadkę, ale cierpliwość się opłaca bo szkoda ciąć tapicerkę.
Powodzenia wszystkim zmagającym się z tym problemem.
Porada ok ale tak można manewrować tym drutem w nieskończoność
W końcu się udało ale odrazu dobra rada dla następnych którzy będą mieli ten problem, otóż
najlepiej jest zdjąć tylne drzwi wówczas jest o niebo lepsze dojście.
Zdjęcie drzwi to dosłownie 5 minut, mimo wszystko i tak się trzeba nagimnastykować żeby tym drutem trafić na tą zapadkę, ale cierpliwość się opłaca bo szkoda ciąć tapicerkę.
Powodzenia wszystkim zmagającym się z tym problemem.
Problem Z drzwiami (inny niz wszystkie)
Witam mam podobny problem jak koledzy poniewaz zablokowaly mi sie drzwi z tylu (audi b4 avant ) tylko ze tak kiedys zatrzasly sie nie dalo sie otworzyc w srodku klamka chodzi lekko a klamka zewnetrzna rusza sie tylko troszke do gory reszte jest zablokowana .. ten cycek z drzwi normalnie chodzi do gory i na dol jak otwieram drzwi .. ale caly czas nie dalo sie otworzyc ... poniej otworzyly sie (po jakims tygodniu ) i postanowilem rozebrac i zobaczyc co tam slychac .. sciaglem tapicerke wszystkie linki sa ok wszystko chodzi jak nalezy 100 razy zamykalem i otwieralem drzwi a za 101 razem zablokowaly sie i nie moge otworzyc podejrzewam ze cos z zamkiem sie stalo ale klamka tylko tylko troszkewychodzi reszte jest zablokowana a srodkowa lata luzno .. (a linka jest cala i chodzi ) potrzebuja pomocy w otwarciu drzwi poniewaz chce wykrecic zamek ...
- michael80b3
- Forum Audi 80
albo linka spadła z klamki, złamała się ale to jest mało prawdopodobne lub jest za luźna tak jak ja miałem że pancerz był źle założony w klamce i też od środka się nie otwierały :-| Zdejmiesz boczek to zobaczysz.
[ Dodano: 2011-02-13, 19:33 ]
michael80b3, jeśli można wiedziec to skąd jesteś :?: bo ja też lubelskie hehe
[ Dodano: 2011-02-13, 19:33 ]
michael80b3, jeśli można wiedziec to skąd jesteś :?: bo ja też lubelskie hehe
-
- Forum Audi 80
Nie sądze żeby dalo się to wytłumaczyć na odlełość, nawet gdyby np. ktoś przerabiał problem w nieodlełym czasie.---( siada mi klawiatura na literze podobnej do "q" )
Na wszelki wypadek zapodam kilka fotek, jak wyqlądają drzwi z tamtej strony . Może ktoś pomoże Tobie za co złapać i którędy sie dostać
[ Dodano: 2016-12-30, 19:43 ]
teraz drua fotka.
[ Dodano: 2016-12-30, 19:46 ]
i trzecia.
[ Dodano: 2016-12-30, 19:48 ]
powtórzę druqą bo coś popierd.....dzieliłem
Na wszelki wypadek zapodam kilka fotek, jak wyqlądają drzwi z tamtej strony . Może ktoś pomoże Tobie za co złapać i którędy sie dostać
[ Dodano: 2016-12-30, 19:43 ]
teraz drua fotka.
[ Dodano: 2016-12-30, 19:46 ]
i trzecia.
[ Dodano: 2016-12-30, 19:48 ]
powtórzę druqą bo coś popierd.....dzieliłem
-
- Forum Audi 80
Drzwi od kierowcy nie można zamknąć (zatrzasnąć) tak jak pozostałe, to znaczy wcisnąć dzyndzel i klapnąć drzwiami i zamknięte. To takie zabezpieczenie żeby sam kierowca nie zatrzasnął a kluczyk w stacyjce.
Ja w początkach mienia swojego audi miałem coś podobnego, kiedy do kolega w napadzie radości i euforii że to mam ładny samochód, że to niby nieświadomie . pierd....yknął tak zdrowo kilka razy żeby zamknąć na wciśniętym dzyndzlu, az sie coś pogięło czy pokruszyło w okolicy zamka.
Pamiętam że była interwencja kumatego mechanika. Może i u Ciebie stało się coś podobnego, albo już ze starości i wyrobienia spadło jakieś cięgno z plastiku.
Ja w początkach mienia swojego audi miałem coś podobnego, kiedy do kolega w napadzie radości i euforii że to mam ładny samochód, że to niby nieświadomie . pierd....yknął tak zdrowo kilka razy żeby zamknąć na wciśniętym dzyndzlu, az sie coś pogięło czy pokruszyło w okolicy zamka.
Pamiętam że była interwencja kumatego mechanika. Może i u Ciebie stało się coś podobnego, albo już ze starości i wyrobienia spadło jakieś cięgno z plastiku.