[B4] zacieły sie drzwi od kierowcy
[B4] zacieły sie drzwi od kierowcy
witam,
zacięły mi sie drzwi od kierowcy w audi 80 b4 avant. Nie moge ich otworzyć żadną z klamek. Proszę o pomoc jak je odkleszczyć aby nie uszkodzić drzwi.
zacięły mi sie drzwi od kierowcy w audi 80 b4 avant. Nie moge ich otworzyć żadną z klamek. Proszę o pomoc jak je odkleszczyć aby nie uszkodzić drzwi.
Ostatnio zmieniony 19 paź 2009, 21:55 przez lolo1902, łącznie zmieniany 2 razy.
- michael80b3
- Forum Audi 80
Opisz dokładniej jak sprawa wygląda, klamka chodzi lekko tak jakby linka się zerwała?
Jak pociągniesz za klamke wenwętrzną to przyjrzyj się w głębi za klamką jest tam ukryta śrubka spróbuj wykręcić i wyjąć klamke, i zobacz czy Ci linka nie spadła.
ps. <szukaj> <bylo> poszukaj na forum było o tym wiele tematów
Jak pociągniesz za klamke wenwętrzną to przyjrzyj się w głębi za klamką jest tam ukryta śrubka spróbuj wykręcić i wyjąć klamke, i zobacz czy Ci linka nie spadła.
ps. <szukaj> <bylo> poszukaj na forum było o tym wiele tematów
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Otwórz tylne drzwi zamknij tą górną zapadkę w zamku tak jakby drzwi były zamknięte, naciśnij na dole tam gdzie kończy się zapadka którą zamknąłeś i zamek puści.Ja za pierwszym razem ciąłem tapicerkę ale za drugim powiedziałem sobie że drugi raz ten numer nie przejdzie.Może to co napisałem wcześniej jest niezrozumiałe ale chodzi o to żeby zbadać działanie zamka.Ja otworzyłem tylne drzwi i wygiętym drutem celowałem w dolną zapadkę zamka po jakiś 20min drzwi były otwarte.
Tak jak mówisz to banalnie proste tylko troche cierpliwosci <ok> tez tak mialem i chyba nawet szybciej niz 20 minut to zrobiłemkrisiun1 pisze:Otwórz tylne drzwi zamknij tą górną zapadkę w zamku tak jakby drzwi były zamknięte, naciśnij na dole tam gdzie kończy się zapadka którą zamknąłeś i zamek puści.Ja za pierwszym razem ciąłem tapicerkę ale za drugim powiedziałem sobie że drugi raz ten numer nie przejdzie.Może to co napisałem wcześniej jest niezrozumiałe ale chodzi o to żeby zbadać działanie zamka.Ja otworzyłem tylne drzwi i wygiętym drutem celowałem w dolną zapadkę zamka po jakiś 20min drzwi były otwarte.
Witam a ja mam inny problem... prawe przednie drzwi sa zamkniete kiedy ciagne za zewnetrzna klamke to centralny mi je zamyka i nie moge docisnac do konca nawet przez sile;( wewnetrzna klamka jest zdemontowana i nic nie daje nawet kiedy mocno ciagne za linke.... co zrobic? prosze o bardzo szybka odpowiedz ;(
Drzwi nie otwierają się od środka ani od zewnątrz, klamka(wewnętrzna) pracuje lekko.Pavell pisze:pawel_m, a drzwi nie otwierają sie wcale, czy tylko od środka?? bo ja kiedyś miałem taki problem. Jak okazało się później to na zamku była zaciągnięta blokada, która służy aby np. małe dziecko nie otworzyło samo drzwi w czasie jazdy.