[B4 2.0 ABT] Drżenie kierownicy przy hamowaniu
JJ 82 pisze:Wymieniałeś zewnętrzne i wewnętrzne ??Też tak myślałem, wymieniłem przeguby i dalej trzęsie.
Wymieniłem oba zewnętrzne, te od strony skrzyni to już na pewno nie mogą mieć nic do tego.
Śrubę też dokręciłem i nicYAMATO pisze:Panowie a czy sprawdzano luz na przekładni kierowniczej -
(mi to pomogło) lekko dokręcając śrubę do kasowania luzu
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
masz racje jednak gdyby tarcza była krzywa to by cały czas było czuć drgania a tu raz czuć a za chwile jest ok...goldi j51 pisze:panowie ja bym jednak obstawiał tarcze na stacji diagnostycznej nie wykryją czy tarcza ma bicie jedynie tokarz może sprawdzić bicie tarczy a nawet jak założy się tarcze nowe gorszej jakości wpadniesz w kałuże i tarcza się skrzywi
najpierw muszę wymienić tuleje na wachaczach i na sankach jak to nie pomoże to będę szukał dalej.
To wymień lepiej najpierw tuleje w przednim zawieszeniu ...Wibracje w moim przypadku występują przy hamowaniu i tylko przy hamowaniu więc bez przesady ale idąc tym tropem ktoś powie że mogą być winne tuleje na tylnej belce
- Krzysiek18/
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Witam Panów. U mojego kolegi był ten sam problem. niezależnie od prędkości, od tego czy tarcze były gorące czy zimne trzęsło kierownicą. Pomogła wymiana obu drążków stabilizatora. i teraz jest jak ręką odjął. Wydaje mi się, że przeguby, oraz tarcze nic do tego nie mają. Ale nie jestem na 100% pewien. Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80