[B4 2.0 ABT] Drżenie kierownicy przy hamowaniu
witam klubowiczow nie chce pisac nowego tematu wiec sie dołącze bo bardzo podobny problem... drzy kierowinica przy hamowaniu raz mniej raz wiecej( patrzac na wiekszosc odpowiedzi sa tarcze do wymiany ) ale jest jeszcze jedna sprawa jak jade z gory na biegu ale bez gazu wszystko jest ok a jak wybije na luz to kierwonica drzy ( nie hamuje) - czy to tez moze byc przyczyna tych tarczy??
- tokarka606
- Forum Audi 80
No to kolego jesteś w błędzie.Przechodzoną tarcze która sie skrzywiła warto przetoczyć bo ona jest już ''przesezonowana'',jeśli wiesz co mam na myśli,i po zabiegu będzie już idealna.Zamienniki często biją już od samego początku.meir pisze:prosze cie tarcze to przetaczało sie za czasów poloneza po co przetaczać skoro teraz tarcze są naprawdę tanie choćby zamienniki. a gdyby koła były żle wyważone to by biły non stop nie tylko przy hamowaniuwilu8 pisze:Koła do wyważenia , i tarcze do przetoczenia lub wymiany
[ Dodano: 2009-04-19, 10:57 ]
Dokładnie ,kupisz nowe i po miesiącu znowu zonk.ysiul pisze:no ale jeśli są tarcze dobrej jakości tylko z jakiś przyczyn są krzywe(np. wina klocków) to chyba lepiej dać 30zt za przetoczenie niż zapłacić 120zł i kupić byle comeir pisze:po co przetaczać skoro teraz tarcze są naprawdę tanie choćby zamienniki.
Tylko przetoczenie dwóch powierzchni roboczych i płaszczyzny przylegania do piasty z jednego mocowania gwarantuje brak bicia.
- tokarka606
- Forum Audi 80
- tokarka606
- Forum Audi 80
Nic takiego nie pisałem,wszystko się da.artcrimes pisze:ze niby sie tego nie da zrobic - mam to tak zrozumiec?tokarka606 pisze:Tylko niech ci przetoczy też płaszczyznę przylegania do piasty z jednego mocowania bo inaczej niewiele to da.Jak powie że nie da rady to jest dobry,tokarz ci to mówi mam na koncie kilkanaście kompletów tarcz.
chodzilo mi dokladnie o to czy slowo "dobry" jest napisane z ironia i juz wiem;tokarka606 pisze:Nic takiego nie pisałem,wszystko się da.artcrimes pisze:ze niby sie tego nie da zrobic - mam to tak zrozumiec?tokarka606 pisze:Tylko niech ci przetoczy też płaszczyznę przylegania do piasty z jednego mocowania bo inaczej niewiele to da.Jak powie że nie da rady to jest dobry,tokarz ci to mówi mam na koncie kilkanaście kompletów tarcz.
)