no własnie gdybys przeczytał to moze bys nie pytałspiczi pisze:Nie chce mi się czytać całego tematu, bo pewnie pisałeś jaki masz akumulator i ile ma czasu, ale z tego co piszesz że przed odpaleniem masz napięcie na akumulatorze 12,10v to zdecydowanie za nisko. (powinno byc koło 12,50 - 12,60v) i wszystko wskazuje na to że aku kończy żywot. A co się stanie jak naładowany aku zostawisz na kilka dnie odpiety i stojacy wolno, czy tez napięcie spadnie z poniżej 12,5V?
napiecie takie niskie bo nie był doładowany po tych wszytskich akcjach i operacjach. dlategotakie nieskie. Aku jest nowe miesieczne 74 Ah. teraz w weekend postaram sie go naładowac na pełno i przy normalnym poborze okaze sie ile aku wytrzyma. Pobór mam dopuszczalny 0,024 A. Ładowanie również udało mi sie doprowadzić do pożądku (tak mi sie wydaje przynajmniej)
Chciałem tylko wiedziec czy poziom ładowania powienien byc zawsze równy ok 14,2V na przykład, czy powienien sie zmieniac tak jak to u mnie dało sie zaobserwowac, czyli gdy aku ma słabe napiece to ładowanie jest wysokie i na odwrót (ale nie nizej niz 13,9 V)
Pozdrawiam