[All] Ceramizer Auto-Repair
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
no własnie chodzi mi o jakies wyciszenie silnkia zwłaszcza podczas porannego rozruchu.nic takiego nie nastapiło.silnik odpala tak jak odpala i tak samo głśno chodzi.ciśnienia jeszzce nie sprawdzalismy.jutro to zrobimy ale jestem prawie pewien że nic sie nie zmieni od ostatniego pomiaru który był 3 miesiace temu...
- DawcaKielce
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
no i wczoraj z kumplem zmiezyliśmy ciśnienie w jego passacie i jeśli można mówić o poprawie to na dwuch cylindrach jest do 1 bara więcej niż podczas ostatniego pomiaru?? czemu tylko tyle jeśli wszyscy wychwalający ceramizer mówia o sporym wzroście?? silnik odpala jak odpalał, cisnienie sie nie zmieniło wiec...?? może ktoś napisze jak jest u niego bo z tego co widze wiele osób użyło ceramizera i nagle wszytko ucichło,zadnych opini po uzyciu...
Witam. Użyłem ceramizera jakieś 400-500 km temu. Co do jego działania to nie wiem, może mi się wydaje, może odrobinę ciszej chodzi, ale to chyba się tylko wydaje. Co do przyspieszania i tego typu pierdół to sory, ale tylko podtlenek może dużo zdziałać. W silniku napewno minimalnie obroty wyrównały. Na pewno lepiej odpala, ale nie wiem czy to wina wyższej temperatury zewnętrznej czy tez ceramizera. Ale przy minusowej ok -5 -10 to tak serio lepiej odpala, szybciej, za pierwszym razem. Czas prawidłowego ułożenia się ceramizera to jakies 1500 km więc jeszcze trochę przede mną, jak cos będę widział to panowie napiszę.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Ja również zapodałem ceramizer do silnika jakieś 400 km temu i widzę dość znaczną poprawę w kulturze pracy silnika. Niestety nie miałem możliwości sprawdzenia sprężania ale słyszę i czuję wyraźną poprawę w pracy mojego silnika. Jedno jest pewne ceramizer to nie jest jakiś złoty środek samonaprawiający zużyte silniki, jednak na pewno przedłuża ich żywotność. Kolejne spostrzeżenia po 1500 km