[B4 2.0 ABT] problem z ogrzewaniem
-
- Forum Audi 80
a czy jest możliwe, żeby nagrzewnica była zatkana bądź zawalona syfem i niegrzała odpowiednio mocno a mimo to węże pod maska podłączone do nagrzewnicy były gorące? ona w tym tunelu jest na tyle mocno odizolowana ze gdyby grzała a klapka była dziurawa to chociaż obudowa tego tunelu od tylu nie była by gorąca?
[B4 2.0 ABT] problem z ogrzewaniem
Witam. Mam problem z ogrzewaniem w moim B4 2.0 ABT. Problem jest w tym że na postoju ogrzewanie ładnie grzeje i jest ciepło. A gdy zacznie się jechać to dmucha już chłodnym. Pomóżcie bo już nie mogę dojść czego to jest przyczyna.
Witam
Dołącze się do postu żeby nowego tematu nie zakładać.
Jako że od dawna mnie denerwuje 1 pokrętełko od lewej czyli od regulacji nadmuchu
( ponieważ chodzi tylko na 2,3,4 i nie chce wrócić do pozycj 1 i zerowej ) chce żeby wszystko działało jak trzeba.
Coś się zacięło nawet ściągając pokrętło i kręcąc kombinerkami nic to nie daje, dalej nie wraca.
Zakupiłem nowy panel do nawiewu sprawny. Spieszyło mi się bo złom zamykali i poucinałem linki.
I teraz jest sęk w tym, jak się do tego zabrać demontaż starych linek i podłączenie właściwych z auta oraz jak wyciągnąć cały panel. Na złomie miałem wszystko na wierzchu i się udało wytargać panel z ramki środkowej.
Konkretnej odp. nie znalazłem dlatego proszę o jakieś wskazówki jak się do tego zabrać.
Dołącze się do postu żeby nowego tematu nie zakładać.
Jako że od dawna mnie denerwuje 1 pokrętełko od lewej czyli od regulacji nadmuchu
( ponieważ chodzi tylko na 2,3,4 i nie chce wrócić do pozycj 1 i zerowej ) chce żeby wszystko działało jak trzeba.
Coś się zacięło nawet ściągając pokrętło i kręcąc kombinerkami nic to nie daje, dalej nie wraca.
Zakupiłem nowy panel do nawiewu sprawny. Spieszyło mi się bo złom zamykali i poucinałem linki.
I teraz jest sęk w tym, jak się do tego zabrać demontaż starych linek i podłączenie właściwych z auta oraz jak wyciągnąć cały panel. Na złomie miałem wszystko na wierzchu i się udało wytargać panel z ramki środkowej.
Konkretnej odp. nie znalazłem dlatego proszę o jakieś wskazówki jak się do tego zabrać.
Blakuś, to co u Ciebie to niekoniecznie panel niesprawny. Może się linka blokować.
Żeby zdjąć panel to trzeba pozdejmować pokrętła. Pod pierwszym i ostatnim są wkręty które wykręcamy. Zdejmujemy maskownicę i widzimy cztery wkręty po rogach. Je też wykręcamy
A zdejmowanie linek to sprawdź na tym panelu ze złomu. Wszystko masz na wierzchu to dasz radę
Żeby zdjąć panel to trzeba pozdejmować pokrętła. Pod pierwszym i ostatnim są wkręty które wykręcamy. Zdejmujemy maskownicę i widzimy cztery wkręty po rogach. Je też wykręcamy
A zdejmowanie linek to sprawdź na tym panelu ze złomu. Wszystko masz na wierzchu to dasz radę
Więc dałem sobie radę z tym zdejmowaniem linek z panelu kupionego. Wiem jak ściągnąć pokrętła i ten panel przedni czarny oraz te 4 śrubki co trzymają cały panel ale mi chodziło krzych900 o to jak wytargać cały panel ciut do przodu by wyjąć stare linki i wszystko poprzekładać do nowego. Tylko o to mi chodziło.... źle mnie chyba zrozumiałeś
[B4 2.0 ABK] Dmuchawa
Witajcie
Mam do wymiany dmuchawę no i zakupiłem na szrocie, z tydz temu rozkręcałem zobaczyć co i jak i ma luzy. Kupiłem drugą boszkowską ale patrze moja ma inna obudowę o czym zapomniałem... podłączyłem działa i teraz pytanie czy da się jakoś te obudowy przełożyć ?
http://i.imged.pl/audi-80-b4-wentylator ... 410052.jpg
z góry jest zaślepka i da się z oporem wypchnąć...
a taką podobną ja mam ...
http://img25.staticclassifieds.com/imag ... sobowe.jpg
ta 1 jest na zatrzaski a ta co ja mam jest śrubki ...
Druga sprawa to jak wyciągnąć przełącznik wielozakresowy od dmuchawy bo I i II mi nie działa ...
z góry dzięki za pomoc
z tego co znalazłem to wersja z klimą i bez różnią się ... i pytanie czy da się podmienić obudowy bo mam wątpliwości czy idzie wyjąć silnik ze skrzydełkami z tej wersji z klimą
Mam do wymiany dmuchawę no i zakupiłem na szrocie, z tydz temu rozkręcałem zobaczyć co i jak i ma luzy. Kupiłem drugą boszkowską ale patrze moja ma inna obudowę o czym zapomniałem... podłączyłem działa i teraz pytanie czy da się jakoś te obudowy przełożyć ?
http://i.imged.pl/audi-80-b4-wentylator ... 410052.jpg
z góry jest zaślepka i da się z oporem wypchnąć...
a taką podobną ja mam ...
http://img25.staticclassifieds.com/imag ... sobowe.jpg
ta 1 jest na zatrzaski a ta co ja mam jest śrubki ...
Druga sprawa to jak wyciągnąć przełącznik wielozakresowy od dmuchawy bo I i II mi nie działa ...
z góry dzięki za pomoc
z tego co znalazłem to wersja z klimą i bez różnią się ... i pytanie czy da się podmienić obudowy bo mam wątpliwości czy idzie wyjąć silnik ze skrzydełkami z tej wersji z klimą
-
- Forum Audi 80