[B4 2.0 ABT] problem z ogrzewaniem
No tak też może być że zamulona bo to jest tak że ona nie przestaje dobrze grzać z dnia na dzień tylko raczej powoli się to dzieje i człowiek się do tego przyzwyczaja, ale żeby być pewnym że to właśnie ona jest winna trzeba sprawdzić przewody które do niej dochodzą czy są gorące czy też nie, drugi sposób to dmuchnąć w nią, powietrze powinno bardzo lekko przez nią przechodzić.
-
- Forum Audi 80
maly81, rozbierałeś kiedyś nagrzewnicę :?: w środku znajdują się rurki przez które przechodzi woda a w tych rurkach jak by jeszcze dodatkowa spirala dzięki której woda powinna dłużej krążyć i na większej powierzchni oddawać ciepło. Więc tak jak już wcześniej mówiłem powietrze powinno lekko przechodzić po dmuchnięciu- robiłem taką próbę ze starą u siebie i u teścia obie były zabite i powietrze przez nie przechodziło ale z wyraźnymi oporami, natomiast w nowej bardzo lekko. Aczkolwiek przewody też powinny być gorące te które do niej dochodzą jak wspomniał Janek
-
- Forum Audi 80
witam serdecznie panowie pozwolcie ze i ja sie przylacze do dyskusji:)u mnie jest podobnie tydzien temu wymienialem nagrzewnice ktora ciekla wymiana poszla gladko lecz teraz dmuchac dmuch ale niestety zimnym powietrzem:(uklad niby odpowietrzalem, obieg w nagrzewnicy jest a ciepla jak nie bylo tak nie ma:(teraz przychodzi mi jeszcze do glowy ze przy wymianie gdy kupilem nowa nagrzewnice, gdy ja przechylilem slychac bylo w niej jakby w srodku byla jakas kulka.Probowalem ja jakos wydobyc potrzasajac itp lecz po czasie stwierdzilem ze tak chyba musi byc-i tu sie pojawia pytanie czy to moze byc przyczyna slabego grzania??pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
dolny przewod goracy czyli termostat dziala poprawnie, te przy nagrzewnicy rowniez gorace.Przy wymianie zwrocilem uwage na gabke na klapach i byla w dobrym stanie wiec nie ruszalem...od czasu wymiany przy wlaczonym nawiewie wydobywa sie odczuwalny zapach jakby to okreslic goracego powietrza cos jakby mocno rozgrzany silnik...wlasnie nie zauwazylem jeszcze zaby wentylator sie zalaczyl. A co to moglo byc ta kulka w nagrzewnicy o ktorej wam pisalem??
-
- Forum Audi 80