[b4 1z] Lampka w kabinie
w każdej krańcówce oprócz tej od drzwi kierowcy ma być 1 kabel, brązowo-biały... w krańcówce kierowcy jest jeszcze kabel brązowo żółty, który włącza brzęczek...
A krańcówka może być zaśniedziała w środku, dlatego może nie nie być w niej styczności... najlepiej ją rozebrac i wyczyścić... potem sprawdzic jakims prostym sposobem przjscie w niej...
Krańcówk można wykluczyć przykładając jeden z kabelków od niej do masy samochodu, swiatełko wtedy zaswieci...
A krańcówka może być zaśniedziała w środku, dlatego może nie nie być w niej styczności... najlepiej ją rozebrac i wyczyścić... potem sprawdzic jakims prostym sposobem przjscie w niej...
Krańcówk można wykluczyć przykładając jeden z kabelków od niej do masy samochodu, swiatełko wtedy zaswieci...
Ostatnio zmieniony 05 sty 2010, 20:02 przez maciek12, łącznie zmieniany 1 raz.
Podepnę się to będzie nas więcej do tego problemu
U mnie też coś nie teges to znaczy pasażerów drzwi palą światło jak wyłączę kluczyk to też świeci,jak włączę alarm to gaśnie jak otwieram drzwi kierowcy na światłach to brzęczyk słychać ale drzwi kierowcy nie załączają światła :roll: Co tym wszystkim steruje o co biega ?
U mnie też coś nie teges to znaczy pasażerów drzwi palą światło jak wyłączę kluczyk to też świeci,jak włączę alarm to gaśnie jak otwieram drzwi kierowcy na światłach to brzęczyk słychać ale drzwi kierowcy nie załączają światła :roll: Co tym wszystkim steruje o co biega ?
ok jutro wypnę wszystkie krańcówki i kolejno będe oglądał czy zaświeci bez krańcówki, a ja mam dwa kable w środkowym słupku od strony pasażera
Ostatnio zmieniony 05 sty 2010, 20:28 przez diablo228, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie zawsze, u mnie po zamknięciu centralnego gaśnie tak samo szybko jak po przekręceniu zapłonu. :mrgreen: .Skończyły mi się pomysły .Myślę że trzeba by przyjrzeć się bardziej szczegółowo samemu włącznikowi w podsufitce, przełącznik w tej lampce nie jest szczytem technologii i czasem lubi płatać figle.