[b4 1z] Lampka w kabinie
centralny zamyka sie z kluczyka czasem nie zadziala i musze drzwi osobno zamykać , klapa zastaje wtedy otwarta,otwiera na pilota ale czasem tez coś mu odbije a i nawet ma dni ze z pilota zamyka :mrgreen: a i alarm tez niedziała a to fabryczny - probuje się uzbroić i w tym momencie co powinien sie zazbroic rozbraja sie jedynie po odłaczeniu klemy z aku - zadziała ale wiem ze cos tam jest gdzies odłaczone
Ok panowie sprawdziłem. Sprawa jest taka iż:
Na zrobionej prowizorycznie masie świeci cały czas lampka na "otwieranie drzwi" i jest możliwiść zaświecenia również lampki w trybie normalnym czyli na pozycje " I ". Odłączyłem mase prowizorke i wyszło że lampka nie gaśnie a dodatkowo już lampka nie świeci w pozycji "I". Zainvestuje jeszcze w nowy króciec :cry: może źle poskładałem a jeśli nie to już nie wiem gdzie szukać przyczyny że jest tak a nie inaczej.
Wszystko przez KACZYŃSKIEGO to on powiedział żę (...) Białe jest Białe a Czarne Czarne!! W cale nie i teraz już wiem dlaczego nie chodzi /////
Na zrobionej prowizorycznie masie świeci cały czas lampka na "otwieranie drzwi" i jest możliwiść zaświecenia również lampki w trybie normalnym czyli na pozycje " I ". Odłączyłem mase prowizorke i wyszło że lampka nie gaśnie a dodatkowo już lampka nie świeci w pozycji "I". Zainvestuje jeszcze w nowy króciec :cry: może źle poskładałem a jeśli nie to już nie wiem gdzie szukać przyczyny że jest tak a nie inaczej.
Wszystko przez KACZYŃSKIEGO to on powiedział żę (...) Białe jest Białe a Czarne Czarne!! W cale nie i teraz już wiem dlaczego nie chodzi /////
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Panowie, do pisania o brzęczyku są inne tematy.jackaj pisze:Podepne się pod temat choć mam nieco inny problem. U mnie z oświetleniem wnętrza jest wszystko w porządku tylko nie działa mi brzęczek włączonych świateł.
https://audi80.pl/b4-all-czujnik-wla ... B6wiate%B3
https://audi80.pl/b4sygnal-dzwiekowy-vt5482.htm
https://audi80.pl/80-b3brakzaniksygn ... brz%EAczyk
koledzy dziś maly prezent od auta dostałem :mrgreen: wyłaczam auto wyciągam kluczyk i oświetlenie zadziałało wszystkie lampki oprocz tej w uchwycie u pasażera z przodu, jak przełącze na ciągłe to świeci,zachwile światełka zgasły otwieram drzwi i znowu sie zapalą :lol: zamykam i zgasły otwarcie tylnych lewych światełka zapalają ale prawe drzwi obie sztuki światełek niezapaliły, a w lampce z przodu tej dużej wyłącznik miałem do tyłu do końca dobity po przełączeniu na środek światełka sie też zapalały. i co sie stało ? mrozik pomógł :?:
-
- Forum Audi 80
Panowie, u mnie jest tak że oświetlenie działa tylko jak je sobie włącze. Jak otwieram drzwi to się nie zapala w ogóle. Brzęczyk mam sprawny i jak zostawie włączone światła i otworze drzwi to piszczy. Ale mam pytanko odnoście centralnego bo też jest niesprawny. Czy jak centralny nie działa to po otworzeniu drzwi lampki się nie zapalą?
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
zaraz zaraz co ma pompka centralnego zamka do oświetlenia wnętrza po otwarciu drzwi? centralny może sterować oświetleniem po zamknięciu gdy po chwili gaśnie światło ale to krańcówki w drzwiach dają sygnał do zapalenia oświetlenia wnętrza po otwarciu drzwi...kiedyś wywaliło mi bezpiecznik i centralny nie działał.po przekręceniu kluczyka otwierały się tylko drzwi kierowcy a mimo tego po otwarciu drzwi światło się zapalało...IC69 pisze:Tak, ponieważ pompa central zamka, również steruje oświetleniem wnętrza samochodu.miki878787 pisze:Czy jak centralny nie działa to po otworzeniu drzwi lampki się nie zapalą?