[b4 1z] Lampka w kabinie
[b4 1z] Lampka w kabinie
Witam!!! Przeglądam całe forum i mam problem ze światełkiem. Mianowicie, na stało się pali i jak wyjme kluczyk ze stacyjki to też sie pali, jak otworze drzwi to nie. Przełącznik zmostkowałem, wiec musi grać, krańcówki ok, (gwizdek od świateł działa jak otworze drzwi) w akcie desperacji kupiłem drugą pompke i dalej nie działa... Już mi się pomysły skończyły... Z góry dziekuje za pomoc. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 gru 2009, 22:37 przez lysy1100, łącznie zmieniany 2 razy.
Hmm ja mam z kolei problem iż jak otworzę drzwi lewe bądź prawe to wcale mi nie świeci światełko . Dopiero zaświeci jak sobie włączę sam. Wiąże się z tym jeszcze jeden motyw iż jeśli mam cent. zamek to ten gwizdek (co go drzwi przyciskaja że jest zamknięty) nie działa bo gość montując cent. zamek musiał jakies obejscie robić ażeby nie wyła syrena.
Niby światełko pfff szczegół ale kiedyś trzeba się będzie tym zająć.
Jak ktoś wie jak rozwiązać problem nie świecącej się lampki w kabinie oraz zakres wy mienianych części proszę o pomoc
Niby światełko pfff szczegół ale kiedyś trzeba się będzie tym zająć.
Jak ktoś wie jak rozwiązać problem nie świecącej się lampki w kabinie oraz zakres wy mienianych części proszę o pomoc
- michael80b3
- Forum Audi 80
MaTTiass, w twoim przypadku musisz mieć poprostu wyłączniki krańcowe (czyli te gwizdki) zepsute. Wykręć je i poprzeczyszczaj styki może to coś da.
A co ma centralny do oświetlenia ?MaTTiass pisze:Wiąże się z tym jeszcze jeden motyw iż jeśli mam cent. zamek to ten gwizdek (co go drzwi przyciskaja że jest zamknięty) nie działa bo gość montując cent. zamek musiał jakies obejscie robić ażeby nie wyła syrena.
- michael80b3
- Forum Audi 80
No właśnie jestem po sprawdzeniu panowie ii wniosek jest taki że na pozycji gdzie powinno się świecić jak są drzwi otwarte (czyli przycisk przesunięty do szyby) to świeci się cały czas czy sa drzwi otwarte czy nie. Rozebrałem cały ten przycisk w słupkup przeczyściłem tak jak radziliście i nic a na dodatek od czasu do czasu z deski wydobywa się taki dziwny jęk o czym wspominał krisiun1.
Więc cóż to może być?
Więc cóż to może być?