[B4 1.9 TDI] Poduszka silnika
-
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Chodzi ci o górną czy dolną część? Jest tam kilka elementów i każdy ma swój numer więc nie wiem co dokładnie chcesz wiedzieć.
tulejka gumowa ma numer 443 253 149B i jest na górze
sprężyna jest na do le i manumer 893 253 353
Są jeszcze elementy łączące to wszystko w całość. Nie wiem czego brakuje u ciebie.
tulejka gumowa ma numer 443 253 149B i jest na górze
sprężyna jest na do le i manumer 893 253 353
Są jeszcze elementy łączące to wszystko w całość. Nie wiem czego brakuje u ciebie.
U mnie jest przykrecony kawał płaskownika Rozumiem ze jest tam a gorze tuleja gumowa a na dole sprezyna? Szukam na allegro ale nie widze czegos takiego w calosci. A masz moze jakies zdjecie.rysnek? P.s Ciekawe jest to ze mechanik wymienil mi poduszki skrzyni bo trzeslo buda a tego nie zauważył chociaz nadal jest taki rezonans. Oj ci fachowcy.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Spróbuj coś dorobić. W sumie wystarczy dociąć kawałek gumy , wywiercić w niej otwór i zamontować ją między płaskownik a skrzynię.
[ Dodano: 2016-03-13, 00:08 ]
A tak w ogóle to czy ktoś z was wymieniał tą gumę i czy ona w ogóle się zużywa? Druga sprawa to ta sprężyna na dole to ona tylko ma za zadanie by ta śruba się nie odkręcała czy coś więcej? kilka razy tą sprężynę smarowałem gdyz na wolnych obrotach było ja słychać jak drży ale nigdy się nie zastanawiałem jakie jest jej zadanie.
[ Dodano: 2016-03-13, 00:08 ]
A tak w ogóle to czy ktoś z was wymieniał tą gumę i czy ona w ogóle się zużywa? Druga sprawa to ta sprężyna na dole to ona tylko ma za zadanie by ta śruba się nie odkręcała czy coś więcej? kilka razy tą sprężynę smarowałem gdyz na wolnych obrotach było ja słychać jak drży ale nigdy się nie zastanawiałem jakie jest jej zadanie.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
W łapie od skrzyni - prawej jest zamocowana tulejka gumowa która ma otwór a w nim siedzi tulejka metalowa , płaskowniki montujesz do niej i skręcasz śrubą. Na dole płaskowników jest większy otwór w który montujesz tulejkę( w kształcie grzybka) później wkładasz śrubę z dużą podkładką( o średnicy sprężyny) i zakładasz sprężynę ,wewnątrz tej sprężyny wchodzi tulejka. Następnie całość skręcasz śrubą do wydechu. Zresztą to najlepiej zobaczyć bo pewnie ciężko zrozumieć, daj nr tel. to ći wyślę zdjęcie MMs