[B4 Cabrio NG] Pytanie o przednią łapę silnika
- swierszczu79
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.3 NG
- quattroBandit
- Audi 80 Klub
przy tych silnikach funkcja tego odboju jest prosta - nie pozwala na to aby silnik zaparł się o maskę przy szarpaniu :mrgreen:
tydzien jeździłęm bez niego, maska została wgnieciona
blachę co masz w pasie przednim opuść do odboju ale nie naciągaj silnika w dół, dobrz edokręć i będzie spokój. Ale warto się przyjrzeć pozostałym poduszkom silnika ewentualnie podciśnienia silnika sprawdzić, skoro mówisz że się silnik trzęsie.
blachę co masz w pasie przednim opuść do odboju ale nie naciągaj silnika w dół, dobrz edokręć i będzie spokój. Ale warto się przyjrzeć pozostałym poduszkom silnika ewentualnie podciśnienia silnika sprawdzić, skoro mówisz że się silnik trzęsie.
- swierszczu79
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.3 NG
dzięki za odpowiedz co do podciśnienia to raczej odpada - już jakiś czas temu po uszczelniałem co się da długa historia...
silnikiem na wolnych obrotach nie trzęsie, ale jak mu przy gazuje to już go trochę giba
jak mi się skończą popołudniówki to zobaczę czy regulacja pomogła
[ Dodano: 2015-06-14, 23:11 ]
Troszke opuscilem jak koledzy podpowiadali (zostawilem troszeczke luzu) i juz wygodnie sie zmienia biegi lub trzyma raczke od biegow - wczesniej przy gazowaniu lub zmianie biegow czulem na przez galke jak silnik sie trzesie
silnikiem na wolnych obrotach nie trzęsie, ale jak mu przy gazuje to już go trochę giba
jak mi się skończą popołudniówki to zobaczę czy regulacja pomogła
[ Dodano: 2015-06-14, 23:11 ]
Troszke opuscilem jak koledzy podpowiadali (zostawilem troszeczke luzu) i juz wygodnie sie zmienia biegi lub trzyma raczke od biegow - wczesniej przy gazowaniu lub zmianie biegow czulem na przez galke jak silnik sie trzesie
Wtedy silnik nie będzie latał góra /dół ???quattroBandit pisze:przy tych silnikach funkcja tego odboju jest prosta - nie pozwala na to aby silnik zaparł się o maskę przy szarpaniu :mrgreen:
Mój niestety podchodzi do góry i dołu i chyba przez to wydech po podłodze tłucze....a wkur.... mnie to niemiłosiernie!!!!