Ogólny obraz kondycji jednostki.
 Ogólny obraz kondycji jednostki.

Metoda najprostsza z możliwych ,bez wyciągania przepływki ,byle jaka dioda wpięta we wtyczkę pomiedzy 1 a 6 pin ,kierunek przewodznia diody 1>6 .Czyszczenie czy dmuchanie ,przy tak zanizonych wskazaniach raczej tu nie pomożeKamilloo pisze: przeplywomierz tez wymontuje i przedmucham go powietrzem pod ciśnieniem może sie zasyfil a jest jakas metoda by go sprawdzić ?

A ja widze w logach że jest tragedia...w sumie to dawno nie widzialem tak kiepskich wskazań z przepływki i związanego z tym tak dużego cięcia dawki, jak w twoich logach ...nie trać czasu na szukanie nieszczelności ...na mój nos masz niesprawny przepływomierz i żadne czyszczenie mu nie pomorze ...zapnij diodę tak jak opisałem we wtyczkę przepływki ,to się szybko przekonasz czy to wina przepływkiKamilloo pisze:Okej jutro sprawdzę węże od odmy i od przeplywki do turbiny gdzie jeszcze mogę szukac nieszczelności ? Dokladnie auto nie zbiera sie dobrze tzn do 2.5-3tys tragedi nie ma ( przynajmniej tak mi sie wydaje ) ale powyżej tych obrotów jest juz ciężko

Nic tu nie ma dziwnego bo tak działa program w ECU ... co z tego ze masz 3,8 na jałowym ,możesz sobie i 2 mg ustawic i nic to nie da ,bo w czasie jazdy dawkę mocno tnie ECU ,własnie z powodu bardzo niskich wskazań z przepływki ...dlatego nie ma dymu i jazdy też nie maKamilloo pisze: Dodam jeszcze ze mnie dziwi to ze auto nie puści ani dymka pod obciążeniem jak i na luzie mocno gazujac nie ma żadnej chmurki. Dawkę paliwa z tego co sprawdzałem to mialem okolo 3.8 na rozgrzanym silniku.
 Cięcie dawki widać jak na dłoni  w logu 008 ,ostatnia rubryka to tzw.ograniczenie dymu , prawidlowo zawsze jest minimalnie wyższa lub prawie równa jak wartość w rubryce wczesniej ,u ciebie porażka
 Cięcie dawki widać jak na dłoni  w logu 008 ,ostatnia rubryka to tzw.ograniczenie dymu , prawidlowo zawsze jest minimalnie wyższa lub prawie równa jak wartość w rubryce wczesniej ,u ciebie porażka   wartość cały czas dużo ponizej zamiast powyżej ...dlatego dymu brak
 wartość cały czas dużo ponizej zamiast powyżej ...dlatego dymu brak