[ALL] Regeneracja tylnych zacisków hamulcowych.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
polecam ta firme naprawde robia to konkretnie robilem u nich niejeden komplet zaciskow i jestem mega zadowolony mimo kilku lat uzywania wzystko dziala jak nalezy i lakier wogole nie nienaruszony wysylasz i swoje zaciski i oni ci je regeneruja https://panoramafirm.pl/podkarpackie,sa ... j_azn.html
W intercarsie również można kupić bez problemu same ośki od ręcznego do zacisków bo nie dawno badałem temat. Sam regenerowanem u siebie zacisk (ciekła ośka), po regeneracji sucho. Czasami badam towar do naszych aut na własne potrzeby żeby rozwiać wątpliwości. Niedawno miałem okazję wziąć za darmo zaciski od golfa iv, wymieniłem wszystkie uszczelnienia i po dokładnym myciu i nasmarowaniu siedzą już u mnie w aucie i polecam jak ktoś ma możliwość.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ja chciał bym się poradzić kolegów czy powinienem regenerować zaciski, bo od jakiegoś czasu mam mały problem z hamulcami, zacząłem zauważać podobne objawy jak w tym artykule http://www.travelmaniacy.pl/artykul,6_s ... 2,2,0.html mój mechanik mój że jeszcze polatam na tych hamulcach, teraz nie wiem czy sugerować się jego opinią czy iść do innego"fachowca" albo zacząć od początku wszystko regeneracja zacisków, wymiana klocków i płyny hamulcowego ?
Mam dwa pytanka i przepraszam, że tak napisze ale potrzebuje odpowiedzi na gwałt..
1. Czy zaciski z tyłu są takie same we wszystkich wersjach silnikowych b4 ?
2. Pasują z innych aut - pasek, golf, vento ?
3. Czy jest taki moment że nie da się regenerować zacisków ? Bo mam do wymiany kopyta i mechanik mówi że zaciski też bo leją.
1. Czy zaciski z tyłu są takie same we wszystkich wersjach silnikowych b4 ?
2. Pasują z innych aut - pasek, golf, vento ?
3. Czy jest taki moment że nie da się regenerować zacisków ? Bo mam do wymiany kopyta i mechanik mówi że zaciski też bo leją.