[b4 2.3 NG] dziwnie słaby :|
-
- Forum Audi 80
ja ci powiem ze ja juz sam niewiem co mam z nim robic byl wymieniony caly przeplywomiez wraz z wtryskiem dalej tosamo mialem wytarta scieszke weglowa co siedzi w przeplywomierzu z boku taka czarna kostka i falowaly mi przezto obroty teraz obroty ok ale mocy dalej niema gdzies wyczytalem na forum ze jeszcze tn czujnik spalania stukowego ale niewiem dokladnie gdzie on sie znajduje.
-
- Forum Audi 80
dorwałem taki opisik kuknij sobie może to będzie to samo opis jest z silnika 2.0
na bloku silnika między 2 a 3 cylindrem powinieneś widzieć przykręcone kółko czarne śrubą M8 i kabel idący w głąb instalacji. Odrazu powiem, że trudno jest sprawdzić czy działa ten czujnik, podobno można podłączyc do niego oscyloskop i stuknąć w niego jakimś kluczem, ale nie za mocno, powinieneś zobaczyć na oscyloskopie bardzo małą wartość napięcia na wykresie. Trzeba pamiętać, że czujnik ten musi być dokręcony odpowiednim momentem od 15-25Nm (różnie źródła podają) A ceny nie znam.
na bloku silnika między 2 a 3 cylindrem powinieneś widzieć przykręcone kółko czarne śrubą M8 i kabel idący w głąb instalacji. Odrazu powiem, że trudno jest sprawdzić czy działa ten czujnik, podobno można podłączyc do niego oscyloskop i stuknąć w niego jakimś kluczem, ale nie za mocno, powinieneś zobaczyć na oscyloskopie bardzo małą wartość napięcia na wykresie. Trzeba pamiętać, że czujnik ten musi być dokręcony odpowiednim momentem od 15-25Nm (różnie źródła podają) A ceny nie znam.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
ok jutro sprobuje popatrzec wiem ile ten czujnik kosztuje okolo 100zl.jak do uslyszenia.
[ Dodano: 2008-01-05, 15:07 ]
na 99% nie dziala czujnik spalania stokowego pa strasznie popekana obudowe i kabel taki czujnik nowy kosztuje 210zl.moze ma ktos urzywke w dobrym stanie i w dobrej cenie.niebieska kostka.
[ Dodano: 2008-01-05, 15:07 ]
na 99% nie dziala czujnik spalania stokowego pa strasznie popekana obudowe i kabel taki czujnik nowy kosztuje 210zl.moze ma ktos urzywke w dobrym stanie i w dobrej cenie.niebieska kostka.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
hm.... co do tego czy ten silnik jest mułowaty to bym polemizował.... w końcu nawet B4 avant o masie 1360kg setkę robi z tym motorem w 10.1s, a na zegarach mojego auta spokojnie można zobaczyć 210km/h... Może jeszcze coś masz nie tak w silniku, że masz odczucie że jest mułowaty? generalnie na III biegu to powinien pięknie ciągnąć powyżej 100km/h.
Z drugiej strony jeżeli porównywać ten motorek do np. 1.8T czy 2.2T to rzeczywiście jest mułowaty...
Z drugiej strony jeżeli porównywać ten motorek do np. 1.8T czy 2.2T to rzeczywiście jest mułowaty...