Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

forum audi 80 a fb

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 24 mar 2020, 20:40

Tak czy inaczej... zmienimy niebawem i tyle. Dla nas prawie to samo. "Dzieci" niech klikają hehe ;) Jarku! Nie usuwaj! :-D

[scroll]ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

[/scroll]

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 24 mar 2020, 20:47

Obrazek

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 24 mar 2020, 20:51

Karrrwać... gdzie-e,.., jest (błe) ten...,- enter?!
Obrazek

Roman_S
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Rafał

Post autor: Roman_S » 24 mar 2020, 22:40

Jarewa pisze:
Roman_S pisze:. Dlatego uważam że pierwszy krok to dostosowanie strony do urządzeń mobilnych
O dawna jest dostosowany...

Tu chodzi by dostosować do programów typu "Tapatalk" itd...... co i tak blednę koło bo to przeważnie ludzie co tylko zaglądną i uciekną
Rozumiem że mój smartfon w takim razie tego nie widzi? Sorry ale nie wierze albo sie nie rozumiemy, jak wstawi tu ktoś screena ze swojego smartfona jak mu sie strona otwiera to uwierze a na razie nadal uważam że nasze forum nie współgra ze smartfonami.

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Jarewa » 24 mar 2020, 23:01

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Co chcesz dostosować?? dwa palce powiekszanie zmniejszanie wsio działa i czytelne...

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 24 mar 2020, 23:04

<wazuuuup> :shock: <spoko>

ps:
Ja tylko zawsze przy monitorze , komputerze.

Roman_S
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Roman_S » 25 mar 2020, 10:38

To teraz wejdź sobie na fejsbuka na telefonie i zobacz czy tam też musisz "dwoma palcami powiększać i wsio". Nie musisz bo strona fb automatycznie ma ten sam rozmiar co ekran smartfona. o to właśnie chodzi i to chyba jest problemem do rozwiązania pod tytułem forum a fejsbuk? Bo wybacz ale to że stronę można palcami przybliżyć i się zalogować palcami to wcale nie znaczy że strona jest dostosowana do wyświetlania na smartfonie. I wiadomo, ja też płakał nie będę bo jestem na forum parę lat i nadal będę nawet jak będzie tak samo jak do tej pory ale skoro jest założony temat w którym żalimy się czemu forum "przegrywa" z fb to może warto spojrzeć prawdzie w oczy i zauważyć że faktycznie fb jest o kilka kroków bliżej w stosunku do "młodych" użytkowników. Ewentualnie można nie zrobić nic, pisać że "ja tylko na komputerze", "młodzi niech se tam klikają" ale nadal na tym forum będziemy tylko my i prawie nikt nowy w porównaniu z fb. I w takim wypadku ten temat będzie mógł pójść do kosza, bo przecież jest fajnie, forum to kopalnia wiedzy a jak ktoś jest na fb to leń. Zgadzam się w 100% że forum to baza wiedzy ale jak widać to chyba w 2020 to nie wystarcza. Więc pytanie do autora tematu i wszystkich zainteresowanych czy faktycznie coś chcemy zrobić żeby przyciągnąć użytkowników czy mamy ten temat tylko żeby ponarzekać piwoa80

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Jarewa » 25 mar 2020, 13:58

Nie da się to co mówisz to nie ma sensu... Zobacz sobie na fejsbuka maxymalna liczbę liter w poście czy odpowiedzi... Nie pogodzisz tego bo byś musiał tu na forum limity wprowadzić słów.....

[ Dodano: 2020-03-25, 13:54 ]
Druga kwestia i tak jakby dostosowali to nie przyjdą Facebook to Facebook młodzi tam siedzą więc tam będą...

Moim zdaniem żeby ludzi przyciągnąć to trzeba ta wiedzę zamknąć.. Żeby nie była ogólnodostępna zmusić... Sami napewno nie przyjdą... Bo i po co??? Skoro jak trzeba wiedzą tu aa forum jest ogolno dostępna??? Zrobić tak jak Facebook i zamknąć forum tylko dla zalogowanych i aktywnych..

[ Dodano: 2020-03-25, 13:58 ]
Nawet na zagranicznych forach żeby coś przeczytać ściągnąć specyfikację trzeba być zalogowany i aktywny....

Roman_S
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Roman_S » 25 mar 2020, 15:25

Jarewa pisze:Nie da się to co mówisz to nie ma sensu... Zobacz sobie na fejsbuka maxymalna liczbę liter w poście czy odpowiedzi... Nie pogodzisz tego bo byś musiał tu na forum limity wprowadzić słów.....
Wszystko się da zrobić, zobacz sobie forum hondy accord - accordklubpolska.pl tylko koniecznie na smartfonie. Myślę że każdy z Was się zgodzi że o wiele przyjemniej się to czyta. Co do limitów słów możesz mieć rację, nie znam się na tym kompletnie więc jak to przerobic to nie mam pojęcia, fakt że na pewno się da, pytanie na ile nasz "fachman" od forum by to ogarnął, o ile by miał czas.
Jarewa pisze:[ Dodano: 2020-03-25, 13:54 ]
Druga kwestia i tak jakby dostosowali to nie przyjdą Facebook to Facebook młodzi tam siedzą więc tam będą...

Moim zdaniem żeby ludzi przyciągnąć to trzeba ta wiedzę zamknąć.. Żeby nie była ogólnodostępna zmusić... Sami napewno nie przyjdą... Bo i po co??? Skoro jak trzeba wiedzą tu aa forum jest ogolno dostępna??? Zrobić tak jak Facebook i zamknąć forum tylko dla zalogowanych i aktywnych..

[ Dodano: 2020-03-25, 13:58 ]
Nawet na zagranicznych forach żeby coś przeczytać ściągnąć specyfikację trzeba być zalogowany i aktywny....
Tu zapewne też dużo racji masz, facebook trzyma sie mocno i w pewnej grupie wiekowej jest to portal, z którym żyją na co dzień itd.
No nic, był temat, ja rzuciłem pomysł co można zrobić i uważam że mój pomysł jest sensowny - czy przyniósłby efekty pewnie nie dowiemy się nigdy a już tym bardziej jak strona forum zostanie w takiej formie jakiej jest. Ja w każdym bądź razie nadal uważam że do przeglądania na telefonie nasze forum jest nieprzyjemne i że w obecnych czasach tak dużo ludzi korzysta z neta praktycznie tylko w telefonie że mógłby to być jakiś krok żeby kogokolwiek zachęcić do tego forum - a jak by wszedł to może i by został :-)

[ Dodano: 2020-03-25, 15:25 ]
A i prośba, nie traktujcie mojego pomysłu jakbym był przeświadczony że to jedyny lek na brak aktywności na forum - zdaję sobie sprawę że zjawisko jest o wiele bardziej złożone (wliczając w to coraz gorszą młodzież :-D ), na innych forach (nie tylko o autach) też jest mniejszy ruch niż kiedyś i przycyzn na pewno jest dużo.
Ostatnio zmieniony 25 mar 2020, 17:02 przez Roman_S, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 25 mar 2020, 17:10

Jarewa pisze: Zrobić tak jak Facebook i zamknąć forum tylko dla zalogowanych i aktywnych..
ooooo polać mu też w sumie byłbym za tym, tylko pytanie co na to Adrzejowy gogool?
Między innymi dlatego zamknąłem dział tuning i rezanie tak że dostępny jest dla zalogowanych tak samo jak dział download - chociaż tyle.

Też uważam że z telefonu średnio się forum obsługuje - nie to że się nie da ale jak dla mnie mogłoby być lepiej. Ułatwienie wrzucania fot do galerii nie zaszkodziło by też.

Hmm, nie spodziewałem się takiego zainteresowania oklasky i rzeczowego podejścia do sprawy. Widać co wiele głów to nie jedna ;-)

ps taka jeszcze jedna rzecz - kalendarze na a4 klub były z tego co pamiętam 4-5 zł droższe niż u nas ;-)

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 25 mar 2020, 17:38

PieterB pisze:ps taka jeszcze jedna rzecz - kalendarze na a4 klub były z tego co pamiętam 4-5 zł droższe niż u nas
TAK! hura_
PieterB pisze: tylko pytanie co na to Adrzejowy gogool?
Nie-e. zalamka_ bo google.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 25 mar 2020, 17:49

Doc pisze: PieterB napisał/a:
tylko pytanie co na to Adrzejowy gogool?

Nie-e. zalamka_ bo google.
tak em czuł :-)

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Doc » 25 mar 2020, 17:52

Hulo... Puba... nie... Tuba, wróć.. Duda tfu.. nie... Hugo na forum a4 ma fiu fiu fyfnaście reklam.

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Jarewa » 25 mar 2020, 20:10

A o co chodzi z tymi reklamami??

Kogutiru
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Silnik: 2.0 AGG+lpg

Post autor: Kogutiru » 25 mar 2020, 20:45

https://prnt.sc/rmqydr
https://prnt.sc/rmqytu

U mnie forum tak wygląda
Jedynie te reklamy na dole ale juz człowiek sie nauczył z tym żyć strona działa dobrze na telefonie i w większości tylko na telefonie korzystam z forum

Zablokowany

Wróć do „Dział Forum Audi 80”