Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

[B4 2.0 ABK] Małe kompendium na temat ABK.

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
h/k
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Łukasz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Re: [B4 2.0 ABK] Małe kompendium na temat ABK.

Post autor: h/k » 12 paź 2023, 19:04

Prawda, też to mi poprawiło nieco pracę, naciąg mam teraz 19% na ciepło bez obciążeń.
A problemy powyższe powodował reduktor puszczający gaz podciśnieniem - pół roku po regeneracji... Od wczoraj pracuje nowy i wszystko gra, ale wkręt zostawiam jak jest, na zaś zawsze lepiej.

Czarek890
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Czarek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Czarek890 » 07 gru 2023, 15:32

Piękny materiał, teraz po remoncie głowicy (poza rozkładaniem i szlifowaniem robiłem wszystko sam a jestem laikiem więc wszystko mogło pójść nie tak) wiem co muszę zrobić, wszystko wskazuje na źle ustawiony zapłon - teraz tylko gdzie znaleźć w Radomiu specjalistę który będzie miał lampę i umiał to zrobić - dzwoniłem do kilku każdy powiedział że nie ma już lampy :((( - oznaki typowe przy źle ustawionym zapłonie wysokie obroty na biegu jałowym, wolna reakcja na gaz, gaśniecie na luzie, dodatkowo mam pewne dziwne spostrzeżenie, ustawiłem rozrząd (tak mi sie wydaje - dobrze) silnik chodził całkiem cichutko - następnego dnia odpaliłem auto i już zaczął rzeźić i to tak jakby rozrząd był przestawiony - zaraz zakładam posta może ktoś bedzię miał pomysł o co chodzi. Dzięki wielkie

TheDyziox
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: TheDyziox » 13 maja 2025, 22:27

Witam serdecznie odrazu przepraszam jeśli źle dodałem post.Witam mam pytanie czy ktoś się orientuję jaka jest średnica wtrysku paliwa w audi 80b4 2.0 Abk , bo planuje zamontować takie adaptery pod sekwencje żeby nie wiercić w kolektorze pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl