Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABK] Małe kompendium na temat ABK.

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
h/k
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Łukasz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Re: [B4 2.0 ABK] Małe kompendium na temat ABK.

Post autor: h/k » 12 paź 2023, 19:04

Prawda, też to mi poprawiło nieco pracę, naciąg mam teraz 19% na ciepło bez obciążeń.
A problemy powyższe powodował reduktor puszczający gaz podciśnieniem - pół roku po regeneracji... Od wczoraj pracuje nowy i wszystko gra, ale wkręt zostawiam jak jest, na zaś zawsze lepiej.

Czarek890
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Czarek
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Czarek890 » 07 gru 2023, 15:32

Piękny materiał, teraz po remoncie głowicy (poza rozkładaniem i szlifowaniem robiłem wszystko sam a jestem laikiem więc wszystko mogło pójść nie tak) wiem co muszę zrobić, wszystko wskazuje na źle ustawiony zapłon - teraz tylko gdzie znaleźć w Radomiu specjalistę który będzie miał lampę i umiał to zrobić - dzwoniłem do kilku każdy powiedział że nie ma już lampy :((( - oznaki typowe przy źle ustawionym zapłonie wysokie obroty na biegu jałowym, wolna reakcja na gaz, gaśniecie na luzie, dodatkowo mam pewne dziwne spostrzeżenie, ustawiłem rozrząd (tak mi sie wydaje - dobrze) silnik chodził całkiem cichutko - następnego dnia odpaliłem auto i już zaczął rzeźić i to tak jakby rozrząd był przestawiony - zaraz zakładam posta może ktoś bedzię miał pomysł o co chodzi. Dzięki wielkie

TheDyziox
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: TheDyziox » 13 maja 2025, 22:27

Witam serdecznie odrazu przepraszam jeśli źle dodałem post.Witam mam pytanie czy ktoś się orientuję jaka jest średnica wtrysku paliwa w audi 80b4 2.0 Abk , bo planuje zamontować takie adaptery pod sekwencje żeby nie wiercić w kolektorze pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

bioly05011
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Silnik: 2.0 ABK

Post autor: bioly05011 » 02 wrz 2025, 19:10

Witam wszystkich,sprawa dotyczy Audi 80 ABK kolegi,a co mu się dzieje,zapala zimny czy ciepły od strzała,po ruszeniu z miejsca i wrzuceniu 2 tak jakby do odcinało,jakby się hamowało silnikiem a gaz w podłodze,dziwny obiaw jakby odcięło paliwo albo klapka przepływomierza się zamknęła i nie ma dopływu powietrza, nowe ma świece/pompkę paliwa/regulator ciśnienia ,czy możliwe tak jak pisze że klapka w przepływomierzu nie otwiera się,sonda pracuje na 0.5 v,TPS działa poprawnie,nie wiem jedynie w które piny wpiąć miernik i sprawdzić przepływomierz, błędów nie pokazuje bo nie czyta w nim,czy są jakieś migowe by go sprawdzić?

bioly05011
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Silnik: 2.0 ABK

Post autor: bioly05011 » 03 wrz 2025, 02:35

bioly05011 pisze:
02 wrz 2025, 19:10
Witam wszystkich,sprawa dotyczy Audi 80 ABK kolegi,a co mu się dzieje,zapala zimny czy ciepły od strzała,po ruszeniu z miejsca i wrzuceniu 2 tak jakby go odcinało,jakby się hamowało silnikiem a gaz w podłodze,dziwny obiaw jakby odcięło paliwo albo klapka przepływomierza się zamknęła i nie ma dopływu powietrza, nowe ma świece/pompkę paliwa/regulator ciśnienia ,czy możliwe tak jak pisze że klapka w przepływomierzu nie otwiera się,sonda pracuje na 0.5 v,TPS działa poprawnie,nie wiem jedynie w które piny wpiąć miernik i sprawdzić przepływomierz, błędów nie pokazuje bo nie czyta w nim,czy są jakieś migowe by go sprawdzić?
Sama benzyna , przepływomierz zanirza wartości o jakieś 0.30,na biegu jałowym na 0.68/0.070 a niby ma mieć 1....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl