[b4 2.3 NG] dziwnie słaby :|
-
- Forum Audi 80
No nareszcie doszedlem do ładu z moim NG :mrgreen:
napisze jeszcze raz od początku jakie byly problemy:
- mułowaty nie przyspieszal
- spalał 20L/100km
- falujace obr.
czynnosci ktore ożywiły mojego potwora :mrgreen:
- wymiana sondy
- wszystkich elementów instalacji WN
- filtr pow
- regulacja zaplonu i mieszanki paliwowo-powietrznej
Dzieki za wszystkie rady i wskazówki <ok>
Pozdrawiam klubowiczów
napisze jeszcze raz od początku jakie byly problemy:
- mułowaty nie przyspieszal
- spalał 20L/100km
- falujace obr.
czynnosci ktore ożywiły mojego potwora :mrgreen:
- wymiana sondy
- wszystkich elementów instalacji WN
- filtr pow
- regulacja zaplonu i mieszanki paliwowo-powietrznej
Dzieki za wszystkie rady i wskazówki <ok>
Pozdrawiam klubowiczów
-
- Forum Audi 80
Witam.
Moj jechal tylko do 3 tysiecy obrotow powyrzej 3 niechcial wogle przyspieszac.ztego co tu wyczytalem to wychodzilo na czujnik spalania stukowego wymienilem i jest ok teraz nawet jedzie ale sonde wczesniej wymienilem bo byla zrypana.teraz mam chec wstawic chip zobacze jak to wyjdzie u mojego kolegi on wlasnie wkladal chip jak bedzie jakas ruznica to i ja sie wtedy zdzecydije.
[ Dodano: 2008-01-16, 16:35 ]
mi falowaly obroty to mialem wytarta scierzke potecjometra.on jest z prawej strony przy rozdzielaczu paliwatam gdzie klapa spietrzajaca chodzi taka czarna kostka tego nigdzie niemozna kupic wiec kupilem caly przeplywomierz wraz z rozdzielaczem i jest ok kosztowalo mnie to 500zl.
Moj jechal tylko do 3 tysiecy obrotow powyrzej 3 niechcial wogle przyspieszac.ztego co tu wyczytalem to wychodzilo na czujnik spalania stukowego wymienilem i jest ok teraz nawet jedzie ale sonde wczesniej wymienilem bo byla zrypana.teraz mam chec wstawic chip zobacze jak to wyjdzie u mojego kolegi on wlasnie wkladal chip jak bedzie jakas ruznica to i ja sie wtedy zdzecydije.
[ Dodano: 2008-01-16, 16:35 ]
mi falowaly obroty to mialem wytarta scierzke potecjometra.on jest z prawej strony przy rozdzielaczu paliwatam gdzie klapa spietrzajaca chodzi taka czarna kostka tego nigdzie niemozna kupic wiec kupilem caly przeplywomierz wraz z rozdzielaczem i jest ok kosztowalo mnie to 500zl.
Dobrze widze że wszystko wskazuje że u mnie tez czujnik spalania stukowego jest do wymiany.Ale prosze o potwierdzenie tego,podam wam objawy:silnik troche nie równo chodzi,czasem kontrolka pomarańczowa od silnika się zapali,do ok. 3000obr/min ciagnie,nie jest zbyt silny chociaż to 80 B3 1987r 1.9 Benzyna 113KM(1847cm3),podczas przyspieszania stukanie w silniku takie strasznie dziwne,spalanie około 9L w miescie.I to było by mniej wiecej na tyle,domyślam się że to ten czujnik ale znawców prosze o opinie.A drugie to gdzie to naprawić gdzie dostane taką cześć i mniej wiecej koszta?Z góry dzięki i pzdr for all
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80