[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - tuning - opinie opisy wrazenia
Ad.1 Wydaje mi sie ze roznice w mocy pomiedzy BOSCHEM a Pierburgiem bedą niezauwazalne albo minimalne. Co najwyzej moc i moment moga przebiegac troche inaczej. Ile to kosztuje - wszystko zalezy u kogo robisz zadzwon do Gdanska do V tech i sie dowiedz. :mrgreen:
Ad2. Nie słyszałem o zadnych "podrasowanych" B4 TDi z Inglostad. 110 KM - to kazdy w miare utrzymany egzeplarz powinien uzyskac.
IMO - mnie bardziej zalezało na momencie niz na tym czy bedę mial 110 czy 115 KM.
Pozdr
Ad2. Nie słyszałem o zadnych "podrasowanych" B4 TDi z Inglostad. 110 KM - to kazdy w miare utrzymany egzeplarz powinien uzyskac.
IMO - mnie bardziej zalezało na momencie niz na tym czy bedę mial 110 czy 115 KM.
Pozdr
W mapie mozesz sobie przesuwac moment w niższe lub w wyzsze partie obrotów..PawelG pisze:różnica jest cholernie zauważalna niestety. maks moment od 1800 a nie od 2300 i do tego wyższy średnio o 20nm. co do mocy stricte, to też da się więcej z nich wydobyć, ale to itak najmniej ważneAd.1 Wydaje mi sie ze roznice w mocy pomiedzy BOSCHEM a Pierburgiem bedą niezauwazalne albo minimalne
Pozdr
-
- Forum Audi 80
[b4 1.9 1Z] Modyfikacje - zwiekszanie mocy
Witam chciałbym sie zapytać was bo już przeszukałem, dział techniczny i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Mam seryjne Audi B4 1Z z klimą z '93 roku. Właśnie zmieniłem skrzynie bo poprzednia sie rozsypała na używkę z Passata B5 TDI ale najprawdopodobniej 110 KM bo są strasznie długie biegi. I teraz chciałbym jak najtaniej ale bezpiecznie podkręcić moc mojej niuni nie za dużo 10-20 KM no i moment troszkę zwiększyć bo gorzej sie teraz jeździ :cry: . No ale problem w tym ze na liczniku mam blisko 318 tys. km, a stan rzeczywisty to jak w większości aut jest nieznany, a także nie chce przeciążyć silnika bo mam zamiar jeszcze nią pojeździć kilka lat. A chodzi mi o rozwiązania w miarę tanie bo dopiero szarpnąłem sie na skrzynie i nowiutkie sprzęgło, dlatego proszę o jakieś rady co można zrobić i gdzie w okolicach Biłgoraja woj. Lubelskie.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2011, 16:24 przez CartmanDevil, łącznie zmieniany 2 razy.
Tani Tuning - te sowa sie wzajemnie wykluczaja
Polecam wizyte u profesjonalnego tunera, ktory najpierw doprowadzi autko do serii a pozniej zacznie dlubac, przyrosty na sprawnym silniku po zastosowaniu chipa to okolo 20-25 km. Odradzam chipy z Alledrogo - momentalnie zajezdzisz silnik
Wpisz sobie skad pochodzisz w profilu to pomyslimy o jakis namiarach na tunera
Polecam wizyte u profesjonalnego tunera, ktory najpierw doprowadzi autko do serii a pozniej zacznie dlubac, przyrosty na sprawnym silniku po zastosowaniu chipa to okolo 20-25 km. Odradzam chipy z Alledrogo - momentalnie zajezdzisz silnik
Wpisz sobie skad pochodzisz w profilu to pomyslimy o jakis namiarach na tunera
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Oki to juz wiem teraz gdzie i u kogo moge to zrobic aby bylo ok, zeby mi zrobili program odpowiedni do mojego silnika, a nie jakis uniwersalny jak to na allegro ludzie sie oglaszaja gdzie ma pasowac do wszystkiego, bo mnie zycie nauczylo ze jak cos do wszytstkiego to jest do niczego
Prosze o propozycje jakis dobrych i w miare nie bardzo drogich firm zajmujacych sie tym.
Prosze o propozycje jakis dobrych i w miare nie bardzo drogich firm zajmujacych sie tym.
-
- Forum Audi 80
no walsnie jest mały problem bo nie wiem gdzie moge znalesc nr sterwonika
na wszelki wypadke zrobilem zdjecia tej puszeczki gdzie sie VAG'a podłacza
[ Dodano: 2008-07-06, 18:09 ]
No po godzinie szukania na forum udalo mi sie znalesc sterownik ale mam gorszy problem bo za zadne skarby nie moge wyciągnąć tego sterownika :cry: wiec prosze oajkies wskazówki jak to zrobic moze trzeba cos odkrecic odblokowac nie mam pojecia, do dolu jak to powinno byc to nie chce sie wysunać prosze o propozycje
dołączam zdjecie zeby zilustrowac jak to wyglada
dodam jeszcze ze bardzo tam mało miejsca <osohozi>
na wszelki wypadke zrobilem zdjecia tej puszeczki gdzie sie VAG'a podłacza
[ Dodano: 2008-07-06, 18:09 ]
No po godzinie szukania na forum udalo mi sie znalesc sterownik ale mam gorszy problem bo za zadne skarby nie moge wyciągnąć tego sterownika :cry: wiec prosze oajkies wskazówki jak to zrobic moze trzeba cos odkrecic odblokowac nie mam pojecia, do dolu jak to powinno byc to nie chce sie wysunać prosze o propozycje
dołączam zdjecie zeby zilustrowac jak to wyglada
dodam jeszcze ze bardzo tam mało miejsca <osohozi>
pilocik69 pisze:Chip i wirus to synonimy
Istnieje takze slowo " box" ale o tym zapomnij.... :mrgreen:
Jesli masz zdrowy silnik to te 20-25 km wiecej nic naprawde nie zmieniaja jesli chodzi o zywotnosc jednostki.
Dlaczego mówisz, żeby zapomniał o boksie. Ja mam założonego jeszcze przez Helmuta i jestem bardzo zadowolony.
- rajdowiec86
- Forum Audi 80