[1.9TDI 1Z] Jaki olej do TDIka.
przczytalem cały temat i sam nie wiem jaki olej wybrać to że 10w40 to na bank bo na takim auto jeździ ale kwestia która firma? teraz jezdze na Castrol Magnatec Diesel i wcale nie jest super. rano zaworki chwile pograją, kontrolka chwile sie swieci a oleju norma.
chyba przejde na Mobil 10w40 do Turbo Diesli. Jeździ ktoś na takim?
chyba przejde na Mobil 10w40 do Turbo Diesli. Jeździ ktoś na takim?
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
ja jeżdze na takim oleju i moge ci go polecić. a to że na chwile głośniej chodzi silnik po porannym odpaleniu to norma tylko ma to naprawde chilke trwać a co do kontrolki oleju to też chwilke świeci po odpaleniu.ten olej na którym jeździsz też jest dobry i jesli zmienisz na mobil to nie sądze by silnik cicho odpalał i kontrolka sie nie świeciła.moim zdaniem nie bedzie zadnej różnicy...
tak, tylko że jak olej miał niski przebieg to tego nie było. tak jakby olej już sie "zużył" a podróba to raczej nie jest bo kupowany w Intercarsie. że silnik głośniej chodzi to wiadomo, ale to mi wygląda na gre szklanek. nie trwa to długo, moze z 2-3sec ale na początku tego nie było. kontrolka wcześniej też gasła momentalnie, teraz świeci sie ciut dłużej dla tego mam wątpliwości.
LIQUI MOLY Z MoS2 polecam z czystym sumieniem..
PS nowy wyglada jak zuzyty olej..jest szary <lol>
LIQUI MOLY w PRODUKTACH
PS nowy wyglada jak zuzyty olej..jest szary <lol>
LIQUI MOLY w PRODUKTACH
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
a co myślicie o takim MOTUL-u? http://allegro.pl/item407127774_motul_6 ... at_g4.html
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
olej z orlenu jesst dobry do poloneza do vw i audi jest bardzo dobry mobil [samoregulacja nie klepie ] do tdi proponuje 10 w 40 . mineralny jest za słaby ,szkoda turbinykarol121 pisze:a co myślicie o olejach z orlenu :?: :?: np super semisynthetic 10w40 klasa jakosci oleju CF :?: taką samą ma lotos, mobil