[All] Pęknięta szyba czołowa
[All] Pęknięta szyba czołowa
Witam, chciałem się dowiedziec czy ktoś wie ile kosztowała by wymiana szyby przedniej w Audi 80 B3?
Oraz czy trzeba wymieniac szybę gdy jest pęknięcie tylko od wewnętrznej strony w miejscu przymocowania lusterka wstecznego (taki większy pajączek). Czy można za taka usterkę stracic dowód? Albo zamiast wymiany można to naprawic?
Pozdrawiam
Oraz czy trzeba wymieniac szybę gdy jest pęknięcie tylko od wewnętrznej strony w miejscu przymocowania lusterka wstecznego (taki większy pajączek). Czy można za taka usterkę stracic dowód? Albo zamiast wymiany można to naprawic?
Pozdrawiam
Czy można stracić dowód - to już zależy od podejścia konkretnego policjanta. Generalnie masz mieć całą szybę całą, a już na pewno w miejscu bezpośrednio przed kierowcą.
Generalnie nie ma co uprawiać rupieciarstwa - wymień tą szybę i nie rób sobie jaj <ok>
szczególnie przed zimą - bo na skutek różnicy temperatur wewnątrz Twojego pojazdu i na zewnątrz szyba i tak popęka.
Wymiana nie powinna przekroczyć 400pln. Kup szybę PORZĄDNĄ (simplex, pilkington itp) a nie chińskie badziewie za 200 zł. Kumpel chińską kiedyś do golfa trójki kupił, to była tak krzywa że wycieraczki w różnym wychyleniu nie dotykały do szyby...
Generalnie nie ma co uprawiać rupieciarstwa - wymień tą szybę i nie rób sobie jaj <ok>
szczególnie przed zimą - bo na skutek różnicy temperatur wewnątrz Twojego pojazdu i na zewnątrz szyba i tak popęka.
Wymiana nie powinna przekroczyć 400pln. Kup szybę PORZĄDNĄ (simplex, pilkington itp) a nie chińskie badziewie za 200 zł. Kumpel chińską kiedyś do golfa trójki kupił, to była tak krzywa że wycieraczki w różnym wychyleniu nie dotykały do szyby...
-
- Forum Audi 80
Panowie właśnie mi się wczoraj maska otworzyła przy prędkości ok. 100 km/h i popekała cała szyba. I teraz pytanie do Was jak taką szybe wymienić bo nie mam zbytnio kasy żeby płacić za wymiane a szybe mam już załatwioną, tylko teraz musze ją jak najszybciej wymienić, najlepiej dzisiaj bo samochód jest mi potrzebny. I co jest potrzebne do wymiany takiej szyby. Z góry dzięki za szybką odpowiedz. Pozdrawiam
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
ludzie nie robcie scen! padawi ma racje auto stare warte zaledwie kilka tys zl a wymiana szyby za prawie 500zl. ja wiem ze trzeba dbac o nasze niunie ale bez przesady, nie kazdy zarabia pare tys zlotych zreszta gdyby zarabial to nie jezdzil by B3! ja rozumiem jak naprawy daja po kieszeni i wiem ze nie zawsze konczy sie na jednej naprawie. dajcie chlopakowi jakies cenniki realne i w miare optymalne, a nie pozwalacie mu sie zalamać. sam mialem peknieta szybe znalazlem na szrocie z rozbitka uzywke, wychaczylem ja za 110 zl + wymiana na zwyklym nie renomowanym warsztacie zajmujacym sie szybami zrobili to za 130zl na starej uszczelce i juz sprawa zalatwiona za 240zl!!! i jeżdze z tym juz rok i nie nazekam, mam wszystko ok a nie tam chlopaka juz wysylacie po jakas extra najlepsza szybe! to nie audi A6!! pamietajcie ze niektórzy szukaja najtanszego sposobu i nie ma sie co dziwic.
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
nie mowimy tu o autach takich na ktore nas nie stac a o ktorych ty mowisz. mowimy tu o B3 ktore sa wlasnie tanie jak barszcz! a druciarstwo jak ty to określasz nie tylko daje nam zaoszczedzic ale czegos nauczyc i dac nam satysfakcje! tylko synkowie bogatych tatusiow jezdza naprawiac auta po drogich firmach a sami pojecia o motoryzacji nie maja!
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
nie ośmieszaj się czego Cię życie nauczyło, że jak wypadnie dziura w blasze to można ją gumą do żucia zakleić albo urwie wieszak tłumika to można na drucie powiesić. Nie daj Bóg żebyś jeszcze zaczął klocki z drewna strugać. :evil:a druciarstwo jak ty to określasz nie tylko daje nam zaoszczedzic ale czegos nauczyc i dac nam satysfakcje!
no co jeszcze wymyslisz żeby udownodnić swoją racje? ty te klocki zaloze sie do mechanika jeździsz wymieniać, to dopiero jest ośmieszanie sie!
Ostatnio zmieniony 25 paź 2008, 09:32 przez TYTUS, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: