[b3] Lampy tylne - podwojone pozycyjne na przeciwmgielnym
Diody np. BY 255 ( 3 Ampery )
Lepsze może będą
DIODA 6A10 6A/1000 ( 6 Amper) cena to 1 zł za sztukę , link poniżej
http://eltronix.pl/products/783
Separację zrobił bym tak jak na rysunku - jak separować to porządnie
[ Dodano: 2008-12-23, 14:33 ]
To może zrobić to na żarówkach ledowych - one słabiej świecą od zwykłej żarnikowej ?
Lepsze może będą
DIODA 6A10 6A/1000 ( 6 Amper) cena to 1 zł za sztukę , link poniżej
http://eltronix.pl/products/783
Separację zrobił bym tak jak na rysunku - jak separować to porządnie
[ Dodano: 2008-12-23, 14:33 ]
wszystko jest ok tylko z tego co wiem to światło od strony ori przeciwmgielnego świeci mocniej więc policja w 100% do tego się doczepi miałem już tak zrobione w swojej 90-tce i koszt tego był 100zł i zabrany dowód więc radził bym się zastanowić co do dodatkowego stopu
To może zrobić to na żarówkach ledowych - one słabiej świecą od zwykłej żarnikowej ?
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie wiem jak jest w coupe ale jak dasz żarówki dwuwłuknowe to bez problemu da się to tak połączyć by były wszystkie światła ( 2 x stop 2 x pozycja i przeciwmgielne ) i nic nie kolidowało z przeciwmgielnymi , dać schemat ?
Zrobisz to bez przekaźników i wszystko zmieścisz z tyłu - to tylko kwestia separacji na diodach by przy włączeniu przeciwmgielnego nie włanczał się stop
Jestem za 4 stopami dlatego że:
Gdy jedziesz w słońcu to przy załączonych postojowych z tyłu jak depniesz na hamulec to światło stopu jest trochę mniej zauważalne jak przy wyłączonych światłach postojowych z tyłu
( to jest efekt uboczny jazdy na światłach cały rok )
Przed tem klosz światła stopu w naszych autach nie był podświetlony w dzień przez postojkę a teraz jest i to moim zdaniem trochę pogarsza bezpieczeństwo
Zrobisz to bez przekaźników i wszystko zmieścisz z tyłu - to tylko kwestia separacji na diodach by przy włączeniu przeciwmgielnego nie włanczał się stop
Jestem za 4 stopami dlatego że:
Gdy jedziesz w słońcu to przy załączonych postojowych z tyłu jak depniesz na hamulec to światło stopu jest trochę mniej zauważalne jak przy wyłączonych światłach postojowych z tyłu
( to jest efekt uboczny jazdy na światłach cały rok )
Przed tem klosz światła stopu w naszych autach nie był podświetlony w dzień przez postojkę a teraz jest i to moim zdaniem trochę pogarsza bezpieczeństwo
- Michaello285
- Forum Audi 80
Panowie ja też jestem za przerobieniem świateł stopu :!:
wpadłem na taki pomysł
światła stopu zrobić w miejscu świateł przeciwmgielnych czyli lewa i prawa strona(trzeba zerwać zaślepkę i założyć oprawkę) i odłączyć stop od żarówek pozycyjnych wtedy mamy tylko 2 światła stop a na ich miejsce wczepić przeciwmgielne <ok>
Co wy na to :?: Myślę że to jest najlepsze rozwiązanie <ok>
wpadłem na taki pomysł
światła stopu zrobić w miejscu świateł przeciwmgielnych czyli lewa i prawa strona(trzeba zerwać zaślepkę i założyć oprawkę) i odłączyć stop od żarówek pozycyjnych wtedy mamy tylko 2 światła stop a na ich miejsce wczepić przeciwmgielne <ok>
Co wy na to :?: Myślę że to jest najlepsze rozwiązanie <ok>
Po to żeby stop nie był razem z postojowymi bo całkiem inaczej jak sie jedzie za kimś i ma oddzielnie lampy postojowe od stopu jest bardziej widoczny a tak to trzeba się przyglądać czy światła zaświeciły się jaśniej czy nie :roll:AUDI_A6 pisze:Pytanie po co kombinować? Tylko po to by zamienić miejscami stop z przeciwmgielnymi?
Ja tak zrobiłem i tak faktycznie jest, lewa strona jest mocniejsza od prawej, więc poprzestałem tylko na drugim swietle przeciwmgielnym.willi pisze: nie chodzi o żarówki tylko o odblask który znajduje się tylko w jednej lampie przeciwmgielnej poprostu albo trzeba było by go wyżucić albo zamontować w jqakiś sposób bo w drugiej
Jeżeli chodzi o dodatkowe swiatło stopu to po co wam w klapie, najskuteczniejsze i najbardziej zwracajace uwage jadacego za nami jest to za szybą. Na aukcjach czy szrotach jest tego pełno, nie ważne z jakiego auta BMW, Opel, czy jakiś japoniec. Ma podpasowac mniej wiecej kąt szyby, żeby je dopasowac. I jest bezpieczniej i psiarnia sie nie doczepi.
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Michaello285
- Forum Audi 80
- Michaello285
- Forum Audi 80