[80 B4 2,0 ABT + LPG] nadmierne przegrzewanie ?
[80 B4 2,0 ABT + LPG] nadmierne przegrzewanie ?
Witam otoż mam taki problem ze jadac kilka minut w korku temp podnosi sie do 100 stopni zalacza sie wentylator chwile pochodzi ale nadal jest 100stopni.Mało tego sprawdzalem gumowe weze i ten gorny duzy jest mocno naprezony jak balon prawie.To cos z cisnieniem tylko nie bardzo wiem czy to normalne czy moze cos u mnie szwankuje ?Dodam ze kilka tysiecy km temu byla wymieniana pompa wodna SKF.Teraz nie pamietam czy w zeszlym roku bylo w cieple dni tak samo czy nie.I pytanie czy to jest normalne czy u mnie jest cos nie tak ? Czy ktos ze swoim ABT/ABK ma podobnie ze jedzie 5-10 minut w korku to tak sie auto grzeje ?
Kolejna Sprawa czy jest oplacalne montowanie drugiego wentylatora do chlodnicy ?I bawienie sie w przerabianie blachy aby zamontowac wentylator z wlacznikiem tylko ON/OFF ?A druga chlodnica normalnie pod czujnik ?
Kolejna Sprawa czy jest oplacalne montowanie drugiego wentylatora do chlodnicy ?I bawienie sie w przerabianie blachy aby zamontowac wentylator z wlacznikiem tylko ON/OFF ?A druga chlodnica normalnie pod czujnik ?
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Canibal, podejrzewam, że Ci czujnik/wskaźnik oszukuje i tyle. Weź pirometr i zmierz temperaturę głowicy, bloku, króćców, węży i jak najbliżej czujnika to się okaże czy to czujnik/wskaźnik czy rzeczywiście masz taką wysoką temp. Co do ciśnienia to wymień korek bo może Ci się już zaworek w korku blokuje.
hmm wymienic korek to jak rozumiem ten korek od zbiorniczka plynu chlodzacego ?Poza tym nie mam skad wziasc czegos takiego jak pirometr wiec nie bardzo mam jak sprawdzic a kupic nie bardzo mi sie widzi troche droga zabawka jakies inne rady ?
[ Dodano: 2009-04-23, 19:22 ]
[ Dodano: 2009-04-23, 19:22 ]
nie wiem skad masz ten wskaznik ale u mnie jest 90 i potem 100 stopni i mam te 100 takze wiem co piszecerber111 pisze:wstawiam zdjecie z podzialka licznika.dostalem od kolegi ktory zna sie na rzeczy...
[ Dodano: 2009-04-23, 18:23 ]
nie masz stowki takze sie nie stresuj...