[b4 2.3 NG] Modyfikacje - więcej mocy
Składam oficjany wniosek do moderatorów o ostrzeżenie dla użytkownika 8S3 za spamowanie na forum8S3 pisze:Sposób zwiększenie mocy jest podobny jak w każdym wolnossącym motorze... czyli sprzedanie i zakup mocniejszego
PS 8S3 podjedź za 2 tygodnie swoim fał sześć zobaczymy czy większy silnik = więcej mocy
skoti możesz napisać coś konkretniej? domyślam się, że komp + komplet wtryskiwaczy od 7a i napewno trzeba by dołożyć TPS i MAF'a, tylko czy coś jeszcze? No i czy jest gdzieś schemat podłączenia kompa.. :?:
pozdro
Ja kolego składam wniosek do Ciebie, żebyś czytał zanim coś napiszesz.
Nie napisałem większy, tylko mocniejszy to po pierwsze.
Po drugie jeśli masz jakieś pojęcie o zwiększaniu mocy, którego podstawą nie są opisy aukcji allegro, to wiesz że jest to nieopłacalne w odniesieniu do uzyskanych efektów (porównując np. silniki turbo).
Po trzecie, Twojego stwierdzenia większy silnik=więcej mocy, lepiej nie będę komentował.
Nie napisałem większy, tylko mocniejszy to po pierwsze.
Po drugie jeśli masz jakieś pojęcie o zwiększaniu mocy, którego podstawą nie są opisy aukcji allegro, to wiesz że jest to nieopłacalne w odniesieniu do uzyskanych efektów (porównując np. silniki turbo).
Po trzecie, Twojego stwierdzenia większy silnik=więcej mocy, lepiej nie będę komentował.
opłacalność - dla każdego to słowo oznacza coś innego. Dla mnie opłacalne jest zamontowanie turbosprężarki za 1500zł niż kupienie DOBREGO mocniejszego silnika za 2500zł i włożenie go za 500zł. Poza tym, nie chodzi tylko o zwiększenie mocy, ale głównie o nauke o działaniu turbo, sposobach jego montażu i sterowania nim. Kolego 8S3 tak, teorie mam już obcykaną, ale z twojego sposobu czytania opisów aukcji nie próbowałem (Tak poza tym, dalej spamujesz.) Teraz czas na praktyke i popełnianie błędów
Gdyby ktoś znalazł schemat podłączenia kompa w 7a to byłbym wdzięczny narazie będzie złożone na mechanicznym wtrysku, albo nawet bez, jednak to musi być tylko chwilowe rozwiazanie.
pzdr
Gdyby ktoś znalazł schemat podłączenia kompa w 7a to byłbym wdzięczny narazie będzie złożone na mechanicznym wtrysku, albo nawet bez, jednak to musi być tylko chwilowe rozwiazanie.
pzdr
w drugim poście tego tematu są linki do uturbionego NG z akp, znalazłem też temat JOBU jednak nie opisał co i jak zaczynił
http://www.motorgeek.com/phpBB2/viewtop ... sc&start=0
tutaj jest fajny projekt, cały temat czytałem już dość dawno i kiepsko łapałem co oni tam piszą (potoczny język) ale z tego co pamiętam to koleś pogodził głowice i blok od 7a z dołem NG. Pasowałoby to? W takim razie skoti w połowie skorzystałbym z twojej rady i najpierw byłoby 'prawie' 7a tylko musze się upewnić, że to zadziała.
pzdr
http://www.motorgeek.com/phpBB2/viewtop ... sc&start=0
tutaj jest fajny projekt, cały temat czytałem już dość dawno i kiepsko łapałem co oni tam piszą (potoczny język) ale z tego co pamiętam to koleś pogodził głowice i blok od 7a z dołem NG. Pasowałoby to? W takim razie skoti w połowie skorzystałbym z twojej rady i najpierw byłoby 'prawie' 7a tylko musze się upewnić, że to zadziała.
pzdr
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt: