[1.6/1.9 TD] Modyfikacje - jak podniesc moc - foto
[AAZ b4] IC z TDI...
stałem się posiadaczem IC:
Niestety nie posiadam w zestawie rurek...
Zastanawiam sie nad tym czy bardziej opłaca mi się szukać oryginalnych rurek po szrotach... czy może da się taniej dorobić dolocik z "czegoś"??
Druga sprawa to FILTR POWIETRZA...
Po kupnie auta nie miałem osłony prawej lampy w związku z czym powietrze nie jest kierowane do filtra "tunelem" obok chłodnicy
W związku z tym:
-lepiej dorobić tunel do standardowego filtra
CZY
-założyć stożek lub inny filtr...
Niestety nie posiadam w zestawie rurek...
Zastanawiam sie nad tym czy bardziej opłaca mi się szukać oryginalnych rurek po szrotach... czy może da się taniej dorobić dolocik z "czegoś"??
Druga sprawa to FILTR POWIETRZA...
Po kupnie auta nie miałem osłony prawej lampy w związku z czym powietrze nie jest kierowane do filtra "tunelem" obok chłodnicy
W związku z tym:
CZY
Ostatnio zmieniony 24 lut 2011, 16:21 przez junglist, łącznie zmieniany 1 raz.
jeśli chodzi o dolot to proponuje zakupić cienkościenną rurkę śr. zew. ok 50mm (najlepiej kwasówkę) a na łączenia dać węże gumowe zakupione w sklepie z częściami do maszyn rolniczych (dostępne wszystkiego rodzaju, tzn. proste kątowe.. jakie potrzeba) cena niewielka a długość zawsze można dobrać ostrym nożykiem <ok>
jeśli chodzi o oryginalne węże to połączenie turbo-IC nie jest takie proste bo wylot z turbiny masz do góry a w TDI jest do dołu także musiałbyś przekręcić obudowę strony zimnej turbiny
jeśli chodzi o oryginalne węże to połączenie turbo-IC nie jest takie proste bo wylot z turbiny masz do góry a w TDI jest do dołu także musiałbyś przekręcić obudowę strony zimnej turbiny
Ktoś może ma jakieś SUGESTIE ???junglist pisze:Druga sprawa to FILTR POWIETRZA...
W związku z tym:
CZY
-
- Audi 80 Klub
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH