Audio b4 avant
-
- Forum Audi 80
Słuchałem tych Magnatów zamontowanych w Oplu Astrze u kumpla, który ma salon z nagłośnieniem car-audio. Jak moją żonę kocham naprawdę jakość JBL i Hertz nie dorównywała Magnatowi, płynność basu jest przepiękna o czym świadczy pasmo przenoszenia dźwięku, tweetery grają tak soczyście że aż ślinka cieknie, membrany tytanowo aluminiowe, tweetery jedwab i aluminium. Jest to najwyższa półka klasy średniej.
Jeszcze do mnie nie dotarły, ale jak tylko je zamontuje dam wam znaka.
Okablowanie już mam firmy Alphard o grubości 1,5 - 2,0 mm, końcówki pozłacane, maty bitumiczne do wygłuszenia drzwi też, taschki zrobiłem sam i lepiej wyglądają niż te co Doc kupił za 200 zeta (są za grube i drzwi się nie domykają bo głośnik uderza w tylną kanapę), mnie kosztowało to 5 zeta za płytę MDF, obicie z czarnej skóry i piankę załatwił mi znajomy za free.
Jeszcze do mnie nie dotarły, ale jak tylko je zamontuje dam wam znaka.
Okablowanie już mam firmy Alphard o grubości 1,5 - 2,0 mm, końcówki pozłacane, maty bitumiczne do wygłuszenia drzwi też, taschki zrobiłem sam i lepiej wyglądają niż te co Doc kupił za 200 zeta (są za grube i drzwi się nie domykają bo głośnik uderza w tylną kanapę), mnie kosztowało to 5 zeta za płytę MDF, obicie z czarnej skóry i piankę załatwił mi znajomy za free.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
właśnie też zastanawiałem się czy nie będzie takie problemu przy zamontowaniu głośników w tylnych drzwiach.Damian1406 pisze:(są za grube i drzwi się nie domykają bo głośnik uderza w tylną kanapę)
Damian1406, Jakie narzędzia były Ci potrzebne to zrobione taszek? wyrzynarka do drewna i zszywacz do skóry i tyle? długo ci to zajęło? Gdzie kupiłeś płytę z mdfu bo ja też bede sobie sam tylne taszki robił..
-
- Forum Audi 80
Tak, te tascki są za grube i uderzają w tylną kanapę i trzeba trzaskać drzwiami.AUDI_A6 pisze:właśnie też zastanawiałem się czy nie będzie takie problemu przy zamontowaniu głośników w tylnych drzwiach.Damian1406 pisze:(są za grube i drzwi się nie domykają bo głośnik uderza w tylną kanapę)
Damian1406, Jakie narzędzia były Ci potrzebne to zrobione taszek? wyrzynarka do drewna i zszywacz do skóry i tyle? długo ci to zajęło? Gdzie kupiłeś płytę z mdfu bo ja też bede sobie sam tylne taszki robił..
Ja użyłem MDF'u o grubości 1,5 mm wziąłem wymiar z otworów drzwiowych które są przeznaczone na głośniki, wyszlifowałem papierem ściernym ten MDF tak że idealnie się wpasował w ten otwór i po oklejeniu tego pianką i obiciu skórą moja taschka razem z maskownicą będzie wystawać ok 3 mm z płaszczyzny drzwi a nie 2 cm.
Do zrobienia taschki potrzebujesz:
MDF 12 - 15 mm ( kupisz w każdym składzie budowlanym w swojej mieścinie)
Wyżynarka
Wiertarka z wiertłem do drewna, trzeba wywiercić otwory na śruby
Klej do przyklejenia pianki
Skórę lub skaję czarną oczywiście
Zszywacz do skóry
No i chęci bo tu trzeba dokładności żeby to zrobić dokładnie.
Po zamontowaniu rzucę tutaj foty to sami zobaczycie.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Pano wie a tak z innej beczki...
Chce nabyc zestaw Blaupunkta Velocity V6 Vantage
http://allegro.pl/item190835375__glosni ... ntage.html
czy ktos tego juz sluchal?
Ja mam z przodu blaupunkty THc 172 i jestem z nich super zadowolony ale w tylne drzwichce wsadzic tez blaupunkta i nie wiem czy te co mam czy wlasnie ten model z wyzszej polki...
Ja mam z przodu blaupunkty THc 172 i jestem z nich super zadowolony ale w tylne drzwichce wsadzic tez blaupunkta i nie wiem czy te co mam czy wlasnie ten model z wyzszej polki...
Moge zapytac, do czego jest ta pianka? Gdzie ja wykorzystales i co to w ogole za pianka jest? Jakas gabka miedzy skora/skaja a drewnem?Damian1406 pisze:Do zrobienia taschki potrzebujesz:
MDF 12 - 15 mm ( kupisz w każdym składzie budowlanym w swojej mieścinie)
Wyżynarka
Wiertarka z wiertłem do drewna, trzeba wywiercić otwory na śruby
Klej do przyklejenia pianki
Skórę lub skaję czarną oczywiście
Zszywacz do skóry
-
- Forum Audi 80
Dokładnie tak, taka pianka jak pod panele podłogowe, jest idealna. Tylko pamiętajcie, aby ją przykleić musicie użyć klej w spraju i położyć tą piankę na przygotowaną do oklejenia taschkę, broń Boże dociskać tą piankę bo wam fałdy powychodzą.Oofol pisze:Tak, to taka "podszewka" pod skórę. Może to być cieniutka gąbka, albo np taka pianka jak pod panele podłogowe.
Jak już będę miał wszo gotowe i zamontowane, rzucę tutaj foty jak robiłem krok po kroku, materiał mam w przygotowaniu.
[ Dodano: 2007-05-02, 09:20 ]
Głośniczki bardzo ładne Oofol, ale jak to gra to nie mem pojęcia. Ale lepiej posłuchać jak grają zanim kupisz. Ja się szczypałem z kupnem swoich ponad miesiąc, i gadałem sobie, może te a może tamte, ale jak poszedłem do salonu car-audio, posłuchałem obwąchałem, to już nie miałem żadnych wątpliwości że te Magnaty Xcess 216 będą idealne. Mój kolo ma salon car-audio wlecę do niego i jak będzie miał ten model to posłucham ich, bo sam jestem ciekaw jak cykają. Ale pamiętaj lepiej dorzucić 50 zeta aby potem nie żałować.Oofol pisze:Pano wie a tak z innej beczki...
Zastanawiam się tylko gdzie zamontować zwrotnice bo takie ładne są że szkoda je chować w drzwiach, doradźcie coś.
Tweetery będą zamontowane w słupkach pomiędzy drzwiami przednimi i tylnymi na wysokości tułowia siedząc oczywiście w fotelu.
jbl_infinity_re_6510cs
Znalazłem coś takiego z JBL'a na tylne drzwi, tylko widzę że to zestaw tylko na jedną stronę więc potrzebowałbym dwóch takich 800 zł piechotą nie chodzi
Znalazłem coś takiego z JBL'a na tylne drzwi, tylko widzę że to zestaw tylko na jedną stronę więc potrzebowałbym dwóch takich 800 zł piechotą nie chodzi
Ostatnio zmieniony 12 gru 2011, 16:52 przez OGr, łącznie zmieniany 1 raz.