Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audio b4 avant

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
mum1n
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mum1n » 29 kwie 2007, 23:34

Jak tylko odbiore fure od lakiernika biore sie za naglosnienie :->
juz nie moge doczekac sie efektu 8+1 :-D

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 30 kwie 2007, 09:08

Jak osiem? dwa przody drzwi + dwa drzwi tył i co jeszcze deska przód i półka tył? Jesli tak to tych w półce z tyłu pozbądź się bo tylko będą ci psuć sceną muzyczną.

Damian1406
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Damian1406 » 30 kwie 2007, 09:31

Słuchałem tych Magnatów zamontowanych w Oplu Astrze u kumpla, który ma salon z nagłośnieniem car-audio. Jak moją żonę kocham naprawdę jakość JBL i Hertz nie dorównywała Magnatowi, płynność basu jest przepiękna o czym świadczy pasmo przenoszenia dźwięku, tweetery grają tak soczyście że aż ślinka cieknie, membrany tytanowo aluminiowe, tweetery jedwab i aluminium. Jest to najwyższa półka klasy średniej.
Jeszcze do mnie nie dotarły, ale jak tylko je zamontuje dam wam znaka.
Okablowanie już mam firmy Alphard o grubości 1,5 - 2,0 mm, końcówki pozłacane, maty bitumiczne do wygłuszenia drzwi też, taschki zrobiłem sam i lepiej wyglądają niż te co Doc kupił za 200 zeta (są za grube i drzwi się nie domykają bo głośnik uderza w tylną kanapę), mnie kosztowało to 5 zeta za płytę MDF, obicie z czarnej skóry i piankę załatwił mi znajomy za free.

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 30 kwie 2007, 09:50

Damian1406 pisze:(są za grube i drzwi się nie domykają bo głośnik uderza w tylną kanapę)
właśnie też zastanawiałem się czy nie będzie takie problemu przy zamontowaniu głośników w tylnych drzwiach.
Damian1406, Jakie narzędzia były Ci potrzebne to zrobione taszek? wyrzynarka do drewna i zszywacz do skóry i tyle? długo ci to zajęło? Gdzie kupiłeś płytę z mdfu bo ja też bede sobie sam tylne taszki robił..

Damian1406
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Damian1406 » 30 kwie 2007, 10:09

AUDI_A6 pisze:
Damian1406 pisze:(są za grube i drzwi się nie domykają bo głośnik uderza w tylną kanapę)
właśnie też zastanawiałem się czy nie będzie takie problemu przy zamontowaniu głośników w tylnych drzwiach.
Damian1406, Jakie narzędzia były Ci potrzebne to zrobione taszek? wyrzynarka do drewna i zszywacz do skóry i tyle? długo ci to zajęło? Gdzie kupiłeś płytę z mdfu bo ja też bede sobie sam tylne taszki robił..
Tak, te tascki są za grube i uderzają w tylną kanapę i trzeba trzaskać drzwiami.
Ja użyłem MDF'u o grubości 1,5 mm wziąłem wymiar z otworów drzwiowych które są przeznaczone na głośniki, wyszlifowałem papierem ściernym ten MDF tak że idealnie się wpasował w ten otwór i po oklejeniu tego pianką i obiciu skórą moja taschka razem z maskownicą będzie wystawać ok 3 mm z płaszczyzny drzwi a nie 2 cm.

Do zrobienia taschki potrzebujesz:
MDF 12 - 15 mm ( kupisz w każdym składzie budowlanym w swojej mieścinie)
Wyżynarka
Wiertarka z wiertłem do drewna, trzeba wywiercić otwory na śruby
Klej do przyklejenia pianki
Skórę lub skaję czarną oczywiście
Zszywacz do skóry

No i chęci bo tu trzeba dokładności żeby to zrobić dokładnie.
Po zamontowaniu rzucę tutaj foty to sami zobaczycie.

mum1n
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mum1n » 30 kwie 2007, 10:26

2x przednia deska
4x tylne drzwi
2x tylna polka
1x subwoofer

Wlasnie mi sie wydaje zeby sie tych z tylnej polki nie pozbywac. Boje sie ze glosnikow z tylnych drzwi moze nie slychac, gdyz zachodza one po czesci za siedzenie :-/
Bede kombinowal i wybiore dla siebie najlepszy wariant.

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Krycha » 30 kwie 2007, 11:56

Najlepszy patent to 2xrazy przednie drzwi i 2x tylne drzwi. Ja będę tak robił i jeszcze zakładam 10tki w deskę dla polepszenia dźwięku, zakłądam tam średnio tonówki więc scena bedzie bardziej urozmaicona,a z półki głośniki wywalam

mum1n
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mum1n » 30 kwie 2007, 12:09

najlepszym ponoc rozwiazaniem jest wladowanie sredniotonowych glosnikow w przednich drzwiach a w desce same soprany

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 30 kwie 2007, 19:29

Pano wie a tak z innej beczki...
Chce nabyc zestaw Blaupunkta Velocity V6 Vantage
http://allegro.pl/item190835375__glosni ... ntage.html
czy ktos tego juz sluchal?
Ja mam z przodu blaupunkty THc 172 i jestem z nich super zadowolony ale w tylne drzwichce wsadzic tez blaupunkta i nie wiem czy te co mam czy wlasnie ten model z wyzszej polki...

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 30 kwie 2007, 19:37

Ja mam z przodu w drzwiach midbasy na "desce" tweetery i z tylu w polce tez midbasy i tweetery ale te chce przenieść w tylne drzwi i skrzynkę w bagażnik tak będzie najlepiej!

xavier

Post autor: xavier » 30 kwie 2007, 20:24

Damian1406 pisze:Do zrobienia taschki potrzebujesz:
MDF 12 - 15 mm ( kupisz w każdym składzie budowlanym w swojej mieścinie)
Wyżynarka
Wiertarka z wiertłem do drewna, trzeba wywiercić otwory na śruby
Klej do przyklejenia pianki
Skórę lub skaję czarną oczywiście
Zszywacz do skóry
Moge zapytac, do czego jest ta pianka? Gdzie ja wykorzystales i co to w ogole za pianka jest? Jakas gabka miedzy skora/skaja a drewnem?

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 01 maja 2007, 21:34

Tak, to taka "podszewka" pod skórę. Może to być cieniutka gąbka, albo np taka pianka jak pod panele podłogowe.

Damian1406
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Damian1406 » 02 maja 2007, 09:12

Oofol pisze:Tak, to taka "podszewka" pod skórę. Może to być cieniutka gąbka, albo np taka pianka jak pod panele podłogowe.
Dokładnie tak, taka pianka jak pod panele podłogowe, jest idealna. Tylko pamiętajcie, aby ją przykleić musicie użyć klej w spraju i położyć tą piankę na przygotowaną do oklejenia taschkę, broń Boże dociskać tą piankę bo wam fałdy powychodzą.
Jak już będę miał wszo gotowe i zamontowane, rzucę tutaj foty jak robiłem krok po kroku, materiał mam w przygotowaniu.

[ Dodano: 2007-05-02, 09:20 ]
Oofol pisze:Pano wie a tak z innej beczki...
Chce nabyc zestaw Blaupunkta Velocity V6 Vantage
http://allegro.pl/item190835375__glosni ... ntage.html
czy ktos tego juz sluchal?
Ja mam z przodu blaupunkty THc 172 i jestem z nich super zadowolony ale w tylne drzwichce wsadzic tez blaupunkta i nie wiem czy te co mam czy wlasnie ten model z wyzszej polki...
Głośniczki bardzo ładne Oofol, ale jak to gra to nie mem pojęcia. Ale lepiej posłuchać jak grają zanim kupisz. Ja się szczypałem z kupnem swoich ponad miesiąc, i gadałem sobie, może te a może tamte, ale jak poszedłem do salonu car-audio, posłuchałem obwąchałem, to już nie miałem żadnych wątpliwości że te Magnaty Xcess 216 będą idealne. Mój kolo ma salon car-audio wlecę do niego i jak będzie miał ten model to posłucham ich, bo sam jestem ciekaw jak cykają. Ale pamiętaj lepiej dorzucić 50 zeta aby potem nie żałować.

Zastanawiam się tylko gdzie zamontować zwrotnice bo takie ładne są że szkoda je chować w drzwiach, doradźcie coś.

Tweetery będą zamontowane w słupkach pomiędzy drzwiami przednimi i tylnymi na wysokości tułowia siedząc oczywiście w fotelu.

Awatar użytkownika
OGr
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: OGr » 02 maja 2007, 12:40

jbl_infinity_re_6510cs

Znalazłem coś takiego z JBL'a na tylne drzwi, tylko widzę że to zestaw tylko na jedną stronę więc potrzebowałbym dwóch takich :-( 800 zł piechotą nie chodzi :-)
Ostatnio zmieniony 12 gru 2011, 16:52 przez OGr, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MacAudiO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: MacAudiO » 02 maja 2007, 13:36

To nie jest JBL tylko infinity :mrgreen: taka jakby lepsza odmiana JBL-a.
Sprawa firmy wygląda mniej więcej jak z Blaupunktem i Velocity.
Zestawik bardzo przyjemny w odbiorze, z nieco lepszą zwrotnicą niż w JBL.
Cena to raczej za cały zestaw, więc niecałe 400 zł za obie strony.

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl