[ABK] sonda lambda
-
- Forum Audi 80
te kable od sondy i dalej do ECU są orgin. wcześnij sonda terz była na trzy kable bo one wisiały były odcięte przy samej sądzie
[ Dodano: 2009-01-13, 20:36 ]
u mnie wszyskie kable są org i nie ma żadnych przeróbek tylko te do emulatora
[ Dodano: 2009-01-13, 20:50 ]
ta na zdjęciu to org wtyczka w którą się wpina czarny przewód od sądy i ona była orginalnie razem z tym przewodem obok tylko gazownicy to rozcieli aby wpiąć emulator ( tylko czemu tam już są dwa kabelki)
[ Dodano: 2009-01-13, 20:57 ]
sprawe by rozwiązał ktoś kto ma emulator wpięty nie poniżej wtyczki na kablu do sondy tylko na kablu który idzie od wtyczki do ecu
[ Dodano: 2009-01-13, 20:36 ]
u mnie wszyskie kable są org i nie ma żadnych przeróbek tylko te do emulatora
[ Dodano: 2009-01-13, 20:50 ]
ta na zdjęciu to org wtyczka w którą się wpina czarny przewód od sądy i ona była orginalnie razem z tym przewodem obok tylko gazownicy to rozcieli aby wpiąć emulator ( tylko czemu tam już są dwa kabelki)
[ Dodano: 2009-01-13, 20:57 ]
sprawe by rozwiązał ktoś kto ma emulator wpięty nie poniżej wtyczki na kablu do sondy tylko na kablu który idzie od wtyczki do ecu
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Też tak uważam. Poza tym Używanie interpunkcji i wielkich liter na początku zdań ułatwia zrozumienie wypowiedzi przez czytającego. Może dla Ciebie to co piszesz jest zrozumiałe ale dla mnie nie bardzo.WOJTEK26 pisze:ktos musiał tam juz grzebac w instalacji. I mam prosbe pisz poprawnie sonda a nie sąda
Np. tu. Skoro nie ma przeróbek to nie ma, a nie tylko jedna. Jeśli jest przeróbka to jest i tyle.lukasz12345 pisze:u mnie wszyskie kable są org i nie ma żadnych przeróbek tylko te do emulatora
Jeszcze raz: oryginalnie sygnał jest podawany czarnym przewodem z sondy do wtyczki i dalej do ECU. Nie ma znaczenia gdzie rozetniesz ten przewód. Jak to podłączyć już Ci napisał Wojtek. Temat uważam za wyczerpany.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
dzięki
[ Dodano: 2009-05-31, 13:41 ]
sprawdziłem dziś pod który pin dochodzi sygnał z sondy i okazało się że pod 17 i dochodzi zielonym kablem(rozebralem to wszystko gdzie wpieli gazownicy emulator i do wtyczki pod którą się podłacza sonde idzie właśnie ten zielony kabelek i jest on orginalny a obok niego w tej samej otulinie gumowej mam jeszcze czarny kabelek z masą i on się kończy przed wtyczka tak jakby instalacja była zrobiona do jakiegoś modelu z sondą na cztery przewody) a wszyscy piszą że mają czarny
[ Dodano: 2009-05-31, 13:56 ]
gdy miałem sonde odłączoną to we tyczce było napięcie chyba 0.43 V
[ Dodano: 2009-05-31, 13:41 ]
sprawdziłem dziś pod który pin dochodzi sygnał z sondy i okazało się że pod 17 i dochodzi zielonym kablem(rozebralem to wszystko gdzie wpieli gazownicy emulator i do wtyczki pod którą się podłacza sonde idzie właśnie ten zielony kabelek i jest on orginalny a obok niego w tej samej otulinie gumowej mam jeszcze czarny kabelek z masą i on się kończy przed wtyczka tak jakby instalacja była zrobiona do jakiegoś modelu z sondą na cztery przewody) a wszyscy piszą że mają czarny
[ Dodano: 2009-05-31, 13:56 ]
gdy miałem sonde odłączoną to we tyczce było napięcie chyba 0.43 V
[B4 2.0 ABK] Wtyczka sondy lambda
Witam,
W którym miejscu znajduje się wtyczka połączeniowa sondy lambda? W komorze silnika?
W którym miejscu znajduje się wtyczka połączeniowa sondy lambda? W komorze silnika?
[2.0 ABK] brak sondy lambda
Witam, zastanawiam się czy jest możliwa, ewentualnie jaka praca silnika bez sondy lambda w modelu " Audi 80/ 80 Avant 2.0E 115 KM " . Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie ale z tego co się orientuje u mnie tam gdzie powinna być jej nie ma, byc może jestem zle zorientowany, z góry dziękuje za słuszne sugestie.
Aldrin
Aldrin
Ostatnio zmieniony 20 lip 2009, 23:25 przez aldrin, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli nie ma sondy to silnik powinien pracowac normalnie jedynie moze troche zwiekszyc sie spalanie. Jezeli szarpie i przerywa sprawdź ukłd WN, jezeli masz wszystko wymienione podłacz pod Vaga i sprawdź na odpalonym silniku jakie parametry widzi ECU z czujnika położenia przepustnicy i przepływomierza, czujnika temp płynu chłodzacego i czy nie waha sie napiecie zasilania ECU.