Witam kiedyś miałem tu swój temat ale był on o aucie i użytkowaniu go na co dzień https://audi80.pl/audi-b2-coupe-gt-vt25281.htm a temat się
zmienia i musiałem nowy założyć jako ,że auto nabiera charakteru i staje się powoli ,,klasykiem''.
Swoją przygodę rozpocząłem od audi 80 z roku '86(b2 - 1.6td), w między czasie miałem golfa 1 gti z roku '78 na wąskiej lampie. Audi poszła do żyda , golf
na złom (przepraszam :lol-above: ) i jest obecnie od 5 lat audi coupe gt.
ok :lmao:
Było sobie ,,ładne'' audi które wyglądało jak wyglądało. (jak się okazało nie było wcale tak kolorowo jak by się mogło zdawać - bite chyba z każdej strony :evil: )
Silnik i skrzynia; silnik zostaje ten sam jak na razie daje radę(kompresja po 14 na każdym cylindrze).
Kiedyś może wyleci i wstawi się coś mocniejszego ale to kiedyś (przegląd i wymiana tych rzeczy co jest niezbędne, reszta do odświeżenia)
nowe sprzęgło; (tarcza, docisk,łożysko, simeringi ) - LUK√ wydech inny? - wybebeszone 2 tłumiki i kat.√, nowa końcówka ,,słomka'' tzw, przegląd silnika czyli; nowe świece(NGK - 3 elektrodowe), paski(wspomaganie i klinowy) uszczelki (klawiatury, miski olejowej ,skrzyni biegów),mycie
silnika i skrzyni, itp√ oleje; do silnika Valvoline Maxlive 10W40 ,a do skrzyni Motul Gear300 75W90√ wszystkie obejmy nówki√ filtr paliwa bosch-a√
Zewnątrz; kolor ten sam√ brak listw√(zmiana planów- udało mi się zanabyć kpl) pozbycie się anteny i zaślepienie dziury po niej√ dymione kierunki√ przednie lampy i halogeny do regeneracji, polerowanie szkieł i regeneracja odbłyśników√ zmieniony przedni pas i maska oraz wyciągnięty tył i przód+konserwacja profili zamkniętych√(na wiosnę konserwacja całego spodu została)√
Wewnątrz; pasy szelkowe 4 punktowe - czarne FK√ radio - stara Alpina z seri 7906 (zielone podświetlenie )+ całe car audio od nowa na 2 wzmacniaczach√ trójramienna sportowa kiera audi √
Zawieszenie; felgi 15 (Power Tech 8 i 9 cali)√ + nowe opony (Nankang na przód 185/45/15 na tył Sunny 195/45/15)√ sworznie wahaczy, końcówki drążków, poduszki amortyzatorów, gumy na stabilizator, osłony i odboje, tuleje wahaczy, gumy do sanek itp. itd
wszystko Trw, Moog lub Lemforder√ zawieszenie sportowe firmy FK ( -60/40mm )√ elementy zawieszenia typu sanki, kolumny ,wahacze, tyla belka na czarno √ nowe łożyska dla 4 kół√
Inne; wspomaganie√ polerka felg√ założenie car audio od nowa,
Hamulce; kpl. tarcz (Mikoda) i kpl. klocków (Pagid) na przednią oś oraz zestaw naprawczy do zacisków oraz zaciski i jarzma w kolorze srebrnym√ kpl. bębnów (Mikoda) i szczęk (Trw) na tylną oś oraz nowe cylinderki (Ate)i zestaw naprawczy (Ate) oraz bębny w kolor srebrny√ nowe przewody hamulcowe na całe auto ok.10 metrów-miedź√ świeży płyn hamulcowy (Ate)√
Plany na kiedyś
→inny motór,
→klatka lub rol bar,
→może q albo syncro,
→wnętrze w skórze lub alcantarze,
→air
Samochod z dusza... Bardzo mi sie podoba ta coupetka. Powodzenia przy doprowadzaniu do stanu prawie jak z fabryki i modzeniu. Mam nadzieje ze starczy salaty i zapalu.
Fajnie że odremontujesz to auto, chociaż nadal wygląda bardzo dobrze, ja jedynie nie przyciemniałbym szyb bo moim zdaniem nie pasują do takiego klasyka <ok>
GerB3 pisze:Fajnie że odremontujesz to auto, chociaż nadal wygląda bardzo dobrze, ja jedynie nie przyciemniałbym szyb bo moim zdaniem nie pasują do takiego klasyka <ok>
Powodzenia w odbudowie
Dzięki, szyb nie ruszam jednak, szyberdachu też nie będzie. Wcale tak dobrze nie było ,w trakcie rozbiórki znalazłem parę ciekawych dziur (foto u góry str.)
K2 poszło pw (dzięki za pomoc)
Odbiór się przeciągnął bo nie byłem zadowolony z efektów i kazałem poprawiać oraz elementy nie były gotowe (drzwi,maska,klapa,zderzaki). Dziś uderzę do niego znowu i zobaczymy jak mu idzie