Dokładnie nic dodać nic ująć. Więc jak tylko coś to daj znać i zaczynamy walkę :lol:widmo pisze:Doc napisał/a:
Czy mogę na Was liczyć ?
jak najbajdziej się na to pisze. lubie pogrzebać w różnych autach i opisać conieco i tez sam złapać troche wiedzy od innych.
Dział Warsztat - co dalej?
to może najpierw zorganizujemu ten warsztat jakoś sensowniewidmo napisał/a:
Doc napisał/a:
Czy mogę na Was liczyć ?
jak najbajdziej się na to pisze. lubie pogrzebać w różnych autach i opisać conieco i tez sam złapać troche wiedzy od innych.
Dokładnie nic dodać nic ująć. Więc jak tylko coś to daj znać i zaczynamy walkę :lol:

Spokojnie na mnie też możesz liczyć , Zapewne by wypadało zrobić je o tematyce motoryzacyjnej wszystkich marek aby nikt nie był pokrzywdzony , choć osobiście bym wolał aby zawęzić do grona VAG lub ostatecznie niemieckich marek , wszak że statystyczny klubowicz jest twardym miłośnikiem Vag i na takie modele zmienia auta , reszta moim zdaniem to okazjonalni goście
Ja mysle ze jesli juz to utworzyc jakis osobny dzial dla rezan innych niz w Audi80 i tyle. Pozatymnie wymyslal bym jakichs poddzialow dla Audi A4 A6 A8. Dlaczego? Ano dlatego ze mimo iz jak ktos napisal lata swietnosci 80tek przemijaja choc nie sadze ze tak jest a klubowicze maja inne auta, nowsze to tym samym sa inne fora i kluby dla a4 a6...etc. wiec po co nam tu robic smietnik zawierajacy rozne duperele o roznych modelach. Taki bałagan juz jest. Gdzie :?: AKP <ok>
Madrze napisano ze mozna pozwolic pokazywac rozne rzeczy "uniwersalne" na innym pacjencie bo jest wiele spraw ktore sie przydadza a ich wykonanie mozna pokazac na jakim kolwiek aucie.
Madrze napisano ze mozna pozwolic pokazywac rozne rzeczy "uniwersalne" na innym pacjencie bo jest wiele spraw ktore sie przydadza a ich wykonanie mozna pokazac na jakim kolwiek aucie.
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Panowie. Forum już zainstalowałem. Póki co podłączyłem pod domenę
www.audiklub.net
oczywiście domene odpowiednią kupimy.
Śmiało dawajcie sugestie co do tematyki, działów.
Moja propozycja, czekam na Wasze.
Kategoria Niemieckie
Audi
VW
Mercedes
BMW
Opel
Inne
Kategoria Japońskie
Toyota
Honda
Suzuki
Nissan
Mazda
Inne
Kategoria Włoskie
Fiat
Alfa
Lancia
W ten sposób ? Czy coś zupełnie innego robimy ? No ruszcie czaszkami
Inny pomysł. www.znamysiezaudi80.pl
domena do obmyslenia
I zróbić team ludzi którzy poznali się w klubie Audi 80. Forum bardziej luźne, Trochę działów o problemach z autami, trochę i miesiączkowaniu pingwinów.
www.audiklub.net
oczywiście domene odpowiednią kupimy.
Śmiało dawajcie sugestie co do tematyki, działów.
Moja propozycja, czekam na Wasze.
Kategoria Niemieckie
Audi
VW
Mercedes
BMW
Opel
Inne
Kategoria Japońskie
Toyota
Honda
Suzuki
Nissan
Mazda
Inne
Kategoria Włoskie
Fiat
Alfa
Lancia
W ten sposób ? Czy coś zupełnie innego robimy ? No ruszcie czaszkami
Inny pomysł. www.znamysiezaudi80.pl
I zróbić team ludzi którzy poznali się w klubie Audi 80. Forum bardziej luźne, Trochę działów o problemach z autami, trochę i miesiączkowaniu pingwinów.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Hehe. Domena całkiem niezła. Aż dobitnie nawiązuje do naszego klubu.Doc pisze:www.znamysiezaudi80.pldomena do obmyslenia
Skoro mają być inne marki, to raczej nie może to się nazywać Audi Klub. może coś z tego: Auto Klub, Warsztat Klub, Naprawiam Samochód albo coś w tym stylu
www.naprawiamauto.pl <ok>
www.forumnaprawsamochodow.pl
www.naprawiamauto.pl <ok>
www.forumnaprawsamochodow.pl
całkiem dobrze brzmi i łatwo zapamiętać.grze pisze:www.naprawiamauto.pl
ja natomiast bym zaproponował
www.samnaprawiam.pl
to tylko propozycja i nawet nie wiem czy coś istnieje pod tym adresem
co do Klasyfikacji to Kokolino dał dobry pomysł polać mu za to <pijaczek>
1. Silniki
2. Układ napedowy (skrzynie, sprzęgła, półosie, przeguby etc)
3. Zawieszenie, układ kierowniczy i hamulcowy (stukanie, pukanie, amorki, drążki, koncówki wachaczy, sciąganie, bicie kierownicy, piszcze hamulców etc)
4. Elektryka (wszystko co związane z Zespołem AC/DC
5. Nadwozie i wnętrze (plastiki, boczki, tapicerka, siedzenia, dywaniki etc)
Jeśli chodzi o sortowanie marek nie jest to głupi pomysł ale strasznie wtedy bedzie namieszane. Bodajże na forum od Viakena była tak posortowana diagnostyka. Ale forum zamknięto ponieważ była tam lekka masakra czyli samowolka. Z forum zrobił się bazar :cry: a było tak fajnie.
Dodam także, że pasowały by "wymyślić" jakiś sposób TAGowania wątków.
Bo jak wiadomo bedzie pewnie z tym problem. Jest kilkanaście marek samochodów (45 najbardziej znanych i stosunkowo popularnych) do tego dochodzi średnio 10-15 Modeli produkcyjnych i 5-7 modeli silnikowych i czasami wersje przejsciowe w zalezności od rocznika lub wersji nadwozia.
dla przykładu:
Audi 80 (1992-1995) jest 18 modeli (w zależności od silnika, nadwozia i przeniesienia napędu)
Audi A4 (1994-2001) jest 52 modeli (w zależności od silnika, nadwozia i przeniesienia napędu)
Zapewne juz rozumiecie co mam na myśli poprzez odpowiednie tagowanie.
Dodam także, że wielu użytkowników forum ma problemy z nazewnictwem tematu, właściwym wyrażeniem przyczyny lub skutku danej usterki bądź problemu, oraz także właściwe określenie samochodu (rok model silnik moc etc)
- Motostacja pl
- Forum Audi 80

- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
To będzie chyba najlepsze rozwiązanie.widmo pisze:1. Silniki
Diesel (wiadomo)
Benzyna (tylko problemy samochodów z silnikiem benzynowym bez LPG)
Benzyna + LPG(CNG) (PB + LPG(CNG) i z tym związane problemy)
2. Układ napedowy (skrzynie, sprzęgła, półosie, przeguby etc)
3. Zawieszenie, układ kierowniczy i hamulcowy (stukanie, pukanie, amorki, drążki, koncówki wachaczy, sciąganie, bicie kierownicy, piszcze hamulców etc)
4. Elektryka (wszystko co związane z Zespołem AC/DC)
5. Nadwozie i wnętrze (plastiki, boczki, tapicerka, siedzenia, dywaniki etc)
Kamil poruszył myślę że bardzo ważny wątek. Odpowiednie usystematyzowane TAGi to podstawa zachowania porządku na forum, a tego myślę że pragniemy wszyscy.Dodam także, że pasowały by "wymyślić" jakiś sposób TAGowania wątków.