[80 cabrio]wykonanie hardtopa z laminatu
[80 cabrio]wykonanie hardtopa z laminatu
chłopaki widze ze razamy tu na forum różne rzeczy nie myślał nikt z was o zrobieniu hardtopa z laminatu??jak posiadałem jeszcze hondę crx to chłopaki tez lubili rzeźbić i tworzyli z laminatu różne rzeczy,poczynając od maski przez drzwi,szyberki kończąc na klapach bagażnika.dlatego też moje pytanie brzmi czy nie warto w to uderzyć bo jak wszyscy wiemy hardtop jest drogi a taki laminat myśle że spadłby z ceny o połowę.pomyślcie i dajcie znać co o tym sądzicie w temacie
Ostatnio zmieniony 01 paź 2009, 20:22 przez wonski, łącznie zmieniany 2 razy.
to to ja wiem ale ja nie posiadam drugiego(popsutego)ale właśnie mam nadzieje że ktoś z nas,właścicieli bezdaszników ma coś takiego i jest w stanie"poświęcić"swój zniszczony dach,i jeszcze jedno,zastanawia mnie jak on jest montowany w tylnej części .shellah pisze:jak masz 2 dach nawet dziurawy do cabrio z materiału to robota cycuś nakładasz żywicę matę szpachlę no i jazda z papierkiem :mrgreen:
ten co ma hardtopa prosiłbym o wrzucenie tu lub mi na maila(wonski_wrt@wp.pl)zdjęć hardtopa z każdej strony i mam nadzieje że z tematem da się ruszyć
- siwusek216
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- siwusek216
- Forum Audi 80
Nikt na forum niema hard topa, kolczat miał zamiar kupić ale sprawa się rypneła.wonski pisze:bo nikt nie chce przesłąć zdjęć
A to niby dlaczego tylko dla manuali? Istota hard top-a w B4 polega na schowaniu softa do schowka i założeniu skorupy, żaden hard ori czy tez nie sie nie składa mam wrażenie ze miałeś to na myśli.karmelitto pisze:takie recznie robiony hardtop mogłby istnieć tylko dla tych co maja manuala. wiadomo, że jeśli sie taki zalozy to nie chce się go w zimie sciagać
- Audi Sport
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
siwusek216, nie do końca jest tak jak mówisz chyba.
Popatrz. Istota "robionego" hardtopu to zrobienie (czyli utwardzenie) i przymocowanie go do śrub gdzie jest nasz skórzany daszek. w manualu to kwestia chyba 8 śrub, w elektryku z tego co widziałem trochę więcej roboty ... no chyba, że wypięcie elektryka to tyle samo roboty co wypięcie manuala
wiesz o co mi chodzi? wypisz dach skórzany i w jego miejsce wkładasz "ten nasz hardtop". musimy wziąc pod uwagę, ze oryginalne hardtopy są robione chyba bardziej profossjonalne pod jakieś inne mocowania, które pozwalają trzymać dach skórzany w pufie
Popatrz. Istota "robionego" hardtopu to zrobienie (czyli utwardzenie) i przymocowanie go do śrub gdzie jest nasz skórzany daszek. w manualu to kwestia chyba 8 śrub, w elektryku z tego co widziałem trochę więcej roboty ... no chyba, że wypięcie elektryka to tyle samo roboty co wypięcie manuala
wiesz o co mi chodzi? wypisz dach skórzany i w jego miejsce wkładasz "ten nasz hardtop". musimy wziąc pod uwagę, ze oryginalne hardtopy są robione chyba bardziej profossjonalne pod jakieś inne mocowania, które pozwalają trzymać dach skórzany w pufie