Nadal nie mam pojęcia jak byś chciał go przymocować... Nie zrobisz składanego hardtopa na 100% a jak przykręcisz go w miejsce sofa mając zamknięty schowek? No chyba ze masz jakiś świetny pomysł i gumowe ręce albo ja nie mogę załapać twojego rozumowania.karmelitto pisze:wiesz o co mi chodzi? wypisz dach skórzany i w jego miejsce wkładasz "ten nasz hardtop". musimy wziąc pod uwagę, ze oryginalne hardtopy są robione chyba bardziej profossjonalne pod jakieś inne mocowania, które pozwalają trzymać dach skórzany w pufie
[80 cabrio]wykonanie hardtopa z laminatu
- siwusek216
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- maniekmac
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.3 NG
te licytacje to są wieszki do mocowania hardtopa jak go nie używasz.zakwapl pisze:A te hardtopy co są na ebayu to licytacja ?
Tu są mocowania do hardtopa
http://cgi.ebay.pl/Originaler-Audi-80-C ... 286.c0.m14
Kurcze niedawno był jeszcze na aledrogo za 3500 (przez tel. ostateczmie 3000) hardtop ale jechać mi się nie chciało i już dawno nieaktualne
Więc teraz nic nie pozostaje tylko jeździć i wąchać wilgoć w aucie - ble.
Nikt nie ma kogoś kto zaeksperymentuje z tym zrobieniem sztywnego dachu , ja oczywiście udostępnie dach na prototyp . Obojętne czy z blachy czy nawet z laminatu.
[ Dodano: 2009-10-13, 14:28 ]
dokładnie jak piszesz jak masz ori hardtop to miękki składasz a mocujesz ten sztywny i po ptakach, i nic nie trzeba odkręcać.meir pisze:karmelitto, szczerze to po co go wykrecac ?? lepiej go schować do schowka ;/ przeciez jak go wykrecisz i schowasz do garazu to po zamknieciu schowka i tak bedziesz miał tyle miejsca co jak by szmata była w kufrze
Autko jednego z forumowiczów
-
- Forum Audi 80
maniekmac, ale w tym gwoźdź, ze nie masz ori hardtopu ) tylko przerabiasz stary - wzmocniony. musisz wykręcić, żeby zaczepy srubunkowe mogły sie na czyms trzymać. gdy będziesz mieć dwa dachy wydaje mi się, ze nie wkręcisz dwóch śrub do jednej dziury
temat powstał, by zrobić hardtop ze starego dachu, a nie o kupno. swojski domowy sposób ;p
temat powstał, by zrobić hardtop ze starego dachu, a nie o kupno. swojski domowy sposób ;p
kolego ale mój temat tyczy się tego żeby ze starego dachu wziąść formę jak ma wyglądać dach z laminatu i od tego dopiero zacząć coś kombinować a nie wyspawać starą ramę blachą i chejakarmelitto pisze:maniekmac, ale w tym gwoźdź, ze nie masz ori hardtopu ) tylko przerabiasz stary - wzmocniony. musisz wykręcić, żeby zaczepy srubunkowe mogły sie na czyms trzymać. gdy będziesz mieć dwa dachy wydaje mi się, ze nie wkręcisz dwóch śrub do jednej dziury
dach musi być jeden(miękki w kufrze i twardy na wierzchu)
tak przy okazji orientowałem się w temacie i dowiedziałem się że nie bardzo da radę ogarnąć temat ze zwykłego dachu,potrzebny jest twardy na formę żeby można było coś kombinować boz takiego może wyjść kupa
-
- Forum Audi 80
- maniekmac
- Forum Audi 80
"karmelitto" No właśnie nie mam hardtopa ale mam dwa dachy i jeden mogę przerobić na styl oryginalnego łącznie z ucięciem tych mocowań do nadwozia bo tam będzie jedno już przykręcone od miękkiego dachu a hard top mocuje się po złożeniu miękkiego dachu na dodatkowym zatrzasku takim jak w linku co podałem z ebay a nie przykręca w oryginalne miejsce. Tak więc temat nadal otwarty.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
czyli na klapie bagaznika dachu przykreca sie dach?
jest na allegro teraz do sprowadzenia z Europy, ale 5600 pln... poszukam jeszcze na googlach, rodzinka z niemiec przyjezdza za tydzien to moze by mi cos znalezli i wtedy moglbym pokazac jak to wszystko dokladnie wyglada
wlasnie ten mialem zamiar kupic... juz mialem kase w rece a gosicu mowi ze wczoraj sprzedalmaniekmac pisze:Kurcze niedawno był jeszcze na aledrogo za 3500 (przez tel. ostateczmie 3000) hardtop ale jechać mi się nie chciało i już dawno nieaktualne
jest na allegro teraz do sprowadzenia z Europy, ale 5600 pln... poszukam jeszcze na googlach, rodzinka z niemiec przyjezdza za tydzien to moze by mi cos znalezli i wtedy moglbym pokazac jak to wszystko dokladnie wyglada
pod tymi małymi klapkami masz coś do czego się montuje ale jeszcze za bardzo nie wiem w którym to jest miejscu :pkolczat pisze:czyli na klapie bagaznika dachu przykreca sie dach?
wlasnie ten mialem zamiar kupic... juz mialem kase w rece a gosicu mowi ze wczoraj sprzedalmaniekmac pisze:Kurcze niedawno był jeszcze na aledrogo za 3500 (przez tel. ostateczmie 3000) hardtop ale jechać mi się nie chciało i już dawno nieaktualne
za 3-4 tyś sam od razu bym się połasił
- siwusek216
- Forum Audi 80
Zrobienie formy to chyba nie za duży problem mając ori hardtop na wzór, ciekawi mnie tylko jak myślicie rozwiązać kwestie uszczelek/tylnej szyby tak aby to wszystko w kupie nie ciekło, ładnie wyglądało i współpracowało z drzwiami bo po co komu twardy dach przez który woda leci strumieniami... Tylko niech nikt nie pisze o jakichś adaptacjach uszczelek z malucha itp. A tak jako ciekawostka cena softa ze stelażem i hydraulika w ASO to bagatela 36000 pln wiec ciekawe ile kosztuje kpl uszczelek do hardtopa
- maniekmac
- Forum Audi 80
siwusek216 no przecież jak mam drugi kompletny dach to wszystkie uszczelki można zostawić przy szkielecie (bez materiału) a co do tylnej szyby to można zrobić troszkę inaczej niż w ori tak że szyba nie sięga do końca (nie miałaby styku z tą osłoną miękkiego dachu) tylko szyba była by wklejana w harda np tak jak w miękkim tylko ze szkła (można by było poszukać tylnej szyby z jakiejś mniejszej fury i gotowe - mogło by to wyglądać lepiej niż w ori