[ Dodano: 2008-03-21, 22:50 ]
jeszcze takie fotki moze komus sie przydadza
VAG a podlaczales ?? diagnostyke robiles ?? Po czym wnosisz ze masz zawór N75 do wymiany ?? Po tych wrozbach z tego topika ??piktorn2016 pisze:Zastosowałem się do w/w obrazka i sam już nie wiem.
Wszytko się zgadza i jest tak jak na obrazku.
Przy wyłączonym silniku powietrze idzie od dołu zaworu w bok a przy uruchomionym silniku powietrze przepływa tylko górą. W takim razie co to znaczy ???
Czyli N75 mam dobry ???
To skąd to spalanie w mieście 9l, a po odłączeniu N75 jeszcze nie mierzyłem dokładnie spalania, ale jakby wskazówka wolniej opadała to naprawdę czuć.
Więc :?:
Sam juz nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć.
Proszę o odpowiedź bo mam zamiar kupić nowy N75 i teraz już nie wiem.
Pozdrawiam wszystkich :->
ja też tego nie stwierdziłem więc do mnie się to nie tyczy.. układ podciśnienia w 1Z idzie tylko do serwo i EGR a do turbo idzie nadciśnienie, to nie AFN <ok>przemik pisze:Z calym szacunkiem - ale jesli w tych logach widac swirujacy przeplywomierz...to ja jestem ksiądz proboszcz.![]()
Pierwsze co bym obstawial to uklad podcisnienia i N75... to raz
logi gr. 010 są wykonane w pojedynkę <ok>przemik pisze: A dwa - z praktyki wiadomo, ze - LOGI W PRÓBIE DYNAMICZNEJ WYKONUJEMY POJEDYNCZO własnie ze wzgledu na SAMPLE RATIO.
Pozdrawiam
Zrób sobie kolego bajpasa tak na szybko, zawsze to lepsze 0,6 bara niż nic.Jak u siebie sprawdzałem żaróweczką podłączoną do zasilania zworu n75 to po właczeniu zapłonu na n75 napiecie sobie pulsuje a żaróweczka mruga dość szybko i żarzy się dość słabo a w miarę dodawania gazu żaróweczka mi się rozjaśniała cały czas pulsującdany pisze:kiedy powinno być napęcie na n 75 bo w mojej niuni nie ma po włączeniu zapłonu.audi jest słaba jedzie się jak gołym dieslem turbina jest ok sam zawór n 75 też.
Z kompadany pisze:skąd idzie zasilanie na n 75 ?
Próbowałeś kiedyś napompować dziurawą oponę ?dany pisze:czy taka dziurka w intercoolerze może mieć tak wielki wpływ na to ze moj samochód jest okazem braku mocy.
to mi cwieka zabiłeś tym pytaniem bo nie :oops: wiem .Trzeba by na schemat kompa zerknąć.Właśnie zerkałem i wychodzi na to że zasilanie n75 idzie bezpośrednio z kompa .Niech mnie ktoś poprawi bo moge się mylićdany pisze:munior a ten prąd z kompa idzie bezpośrednio do n 75 czy przez jakieś przekażniki czy bezpieczniki bo bede musiał znaleść przyczynę braku napięcia