[All] Audio w b4
Bulacia, no to tak, za Helixy 250,00, okablowanie ok 100,00 (polecam Sound Quest najlepiej 21 mm2) i zostaje 650,00. Pytanie czy chcesz przód podpinać pod wzmacniacz czy wystarczy Ci z samego radia. Wtedy wzmacniacz albo 2 albo 4-kanałowy.
Ja Ci powiem tak, mam, co prawda w Kadecie, suba Hertz ES250 w bass reflex (250W RMS) podpiętego pod wzmacniacz Axton Impact 400x2 o mocy 300W RMS i wyżej wspomniane kable. Ciśnienie jakie wytwarza ten zestawik pozwala na trzęsienie wszystkimi trzema lusterkami, skutkuje to niestety popękaną szpachlą i słabym już akumulatorem Efekt niesamowity, ale wiadomo- samochód mniejszy i mniej wygłuszony niż audi. Szukałbym czegoś podobnego- sub o mocy w granicach 200-250 RMS i wzmak w okolicach 300 RMS. Przydałby się do tego również kondensator 1F (najlepiej Dietz niebieski, cena w okolicach 150,00).
Bez żadnej reklamy, powoli się przymierzam do sprzedaży mojego sprzętu za cenę 600 zł (subik w idealnym stanie, w/w wzmacniacz i kable, wszystko stan idealny, jeszcze zamontowane w samochodzie). Tak czy inaczej, za jakieś 2-3 miesiące wystawię w dziale giełda ten zestawik, aczkolwiek gdybyś był zainteresowany kupnem to chętnie bym Ci go sprzedał i nawet pomógł zamontować gdybyś podskoczył
Jakieś pytania, porady, wal śmiało <ok>
Ja Ci powiem tak, mam, co prawda w Kadecie, suba Hertz ES250 w bass reflex (250W RMS) podpiętego pod wzmacniacz Axton Impact 400x2 o mocy 300W RMS i wyżej wspomniane kable. Ciśnienie jakie wytwarza ten zestawik pozwala na trzęsienie wszystkimi trzema lusterkami, skutkuje to niestety popękaną szpachlą i słabym już akumulatorem Efekt niesamowity, ale wiadomo- samochód mniejszy i mniej wygłuszony niż audi. Szukałbym czegoś podobnego- sub o mocy w granicach 200-250 RMS i wzmak w okolicach 300 RMS. Przydałby się do tego również kondensator 1F (najlepiej Dietz niebieski, cena w okolicach 150,00).
Bez żadnej reklamy, powoli się przymierzam do sprzedaży mojego sprzętu za cenę 600 zł (subik w idealnym stanie, w/w wzmacniacz i kable, wszystko stan idealny, jeszcze zamontowane w samochodzie). Tak czy inaczej, za jakieś 2-3 miesiące wystawię w dziale giełda ten zestawik, aczkolwiek gdybyś był zainteresowany kupnem to chętnie bym Ci go sprzedał i nawet pomógł zamontować gdybyś podskoczył
Jakieś pytania, porady, wal śmiało <ok>
Dzieki kolego za poswiecenie czasu !!:) helixy na przod pojda napewno w zestawie sa tweetery wiec super !:) przodu chyba nie ma sensu podpinac pod wzmacniacz ,tak mi sie wydaje Wczesniej wspominane Magnaty mialem wstawione w polke z tylu pod same radio i gralo bdb rezonans na tablicy rejestracyjnej byl heh wiec porzod + tweetery pod radio i woofer + wzmak,zostaje kwestia glosnikow w tylnich drzwiach
A co do twojej propozycji kuszaca ale ja budowe audio planuje rozlozyc na dluzszy termin nie mam na wszystko ponad 2000 wiec powoli bede zbieral graty i wtedy dopiero zaczne to skladac
edit: do czego ten kondensator naprawde sluzy ?
A co do twojej propozycji kuszaca ale ja budowe audio planuje rozlozyc na dluzszy termin nie mam na wszystko ponad 2000 wiec powoli bede zbieral graty i wtedy dopiero zaczne to skladac
edit: do czego ten kondensator naprawde sluzy ?
Tył na razie sobie odpuść, gwarantuję Ci, że będziesz zadowolony z zestawu przód + subwoofer, a jeżeli nie to dopiero wtedy o tym pomyśl Ewentualnie te Magnaty w tył jeżeli tak bardzo Ci zależy W każdej chwili możesz je wyciągnąć, a szkoda tracić kasy na nowe.
Kondensator magazynuje prąd; podczas gdy wzmacniacz potrzebuję "szarpnąć" większą ilość z akumulatora w instalacji elektrycznej samochodu powstają duże spadki napięcia- wtedy z pomocą przychodzi kondensator, który zmagazynowany prąd oddaje do wzmacniacza niwelując wyżej wspomniane spadki napięcia. Przydatka sprawa kiedy wzmacniacz dysponuje odpowiednią mocą A wręcz niezastąpiona przy mocach ponad 300 RMS wzwyż :mrgreen:Bulacia pisze:edit: do czego ten kondensator naprawde sluzy ?
to lepiej wyrezaj sobie miejsce w drzwiach na głosniki niz przerabiac podszybie na 165mm przynajmniej nie umie sobie tego jakos wyobraźić... ja mialem zestaw odseparowany U-dimension el 6comp (165mm) w drzwiach na wzmacniaczu i wymiatał fajnie nawet bez wzmacniacza. to było wszystko co miałem i nieczego wiecej nie potrzebowałem a jako jednostke sterujaca mialem do tego alpine 9874RR
jednak i tak na podszybie nie wejda te 165mm. Wiec chce kupic 100mm + tweetery jakies + 6x9
oto moja propozycja na 100mm i tweetery oplaca sie ?
boschmann_av_4200
oto moja propozycja na 100mm i tweetery oplaca sie ?
boschmann_av_4200
Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 15:44 przez timolo, łącznie zmieniany 1 raz.
nom jednak tych buszmenow nie bede bral.. tak jak mowilem mozliwosc tylko jedna 100/130mm+6x9+ ew. twetery. Po 2tyg drazenia tematu i codziennym ogladaniu forum zdecydowalem na ostateczne glosniki : to propozycje:
alpine_sxe_6925s
alpine_sxe_1325s
helix_db_69_1_6x9
+
woofery_phonocar_y_line_10cm
Wszystko bedzie gralo na sony mex-bet2500
Do tego niedlugo bede wybiral wzmacniacz jesli beda slabo grac + ew. jakies twetery.
Co o tym myslicie ?
alpine_sxe_6925s
alpine_sxe_1325s
helix_db_69_1_6x9
+
woofery_phonocar_y_line_10cm
Wszystko bedzie gralo na sony mex-bet2500
Do tego niedlugo bede wybiral wzmacniacz jesli beda slabo grac + ew. jakies twetery.
Co o tym myslicie ?
Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 15:45 przez timolo, łącznie zmieniany 1 raz.