a ja wam powiem tak wieksząć samochodów po 15 latach otworzysz czymkolwiek
otwirałem łade byle czym, audi i honde nie mówiąc o mercedesach mam kluczyk którym otworze wszytskie puchacze i beczki jezeli zamki nie były zmieniane prawda taka ze te zapadki maja swoja żywotność ale z drugiej strony lepiej jak mi otworza drzwi niz wybija szybe ktoś o tym myslal???
[80 b3]nie chce Was martwic ale...
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Moją niunię próbował otworzyć mój ojciec kluczem od C3 i się nie dało. Ale pewnego dnia wracam do swojego autka a tam drzwi otwarte a po włamaniu ani śladu... Zginęło parę rzeczy ale szyba cała i zamek też. Chciałem zaślepić zamki ale dzięki Bogu tego nie zrobiłem bo niedawno padła mi centralka radiowa od centralnego i sam bym musiał szybę wybijać...
Co do fakt że przez używanie pilota zamiast klucza to niestety dzieje się tak... Sam mam teraz problem rozruszać zamki pasażera i bagażnika - czasem dobrze działają a czasem sie przycinają...
Co do fakt że przez używanie pilota zamiast klucza to niestety dzieje się tak... Sam mam teraz problem rozruszać zamki pasażera i bagażnika - czasem dobrze działają a czasem sie przycinają...
Szanowni użytkownicy A80. Po części się z Wami zgadzam. Audi 80 da się łatwo otworzyć nawet tępa blaszką jeżeli jego właściciel nie dba o bębenki w zamkach. Przy braku konserwacji, w tym smarowania mosiężne zapadki zaklinowują sie w szczelinach bębenka w pozycji w jakiej sa wciskane przez kluczyk, czyli prawie otwarte. Ja przekonałem się o tym rozbierając zamek klapy bagażnika. Nawet po wyjęciu kluczyka zapadki były pochowane a bębenek był okragły, gotowy do przekręcenia byle czym. Dzieje sie tak nawet mimo tego, że kluczyk jest dwustronny. Po rozebraniu bębenka, jego nasmarowaniu zapadki wysuwały sie i chowały maksymalnie możliwie. Myślę, że prawidłowa konserwacja pozwoli przywrócic przynajmniej fabryczny poziom zabezpieczenia. Na złodziejskie łamaki nawet najlepszy zamek nie jest wystarczający.
- krzysiek11
- Forum Audi 80