[B3/B4] Popękane lusterko - kilka pytań
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
miałem ten sam problem z lusterkami.przy szybszej jeździe szkło strasznie drgało.reguluje się to właśnie tymi śrubkami pod pokrętłami od regulacji.nie ma niestety jakiegoś konkretnego przepisu na to po prostu musisz metodą prób i błędów je po dokręcać.myślę że nie będziesz miał problemów z tym zajmie ci to może z 5 minut...
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
KeyKey, skoryguj luz na linkach (tu opisywałem jak to zrobić https://audi80.pl/b4-19tdi-1z-proble ... a+lusterek ), a potem sprawdź czy się jeszcze coś zacina.KeyKey pisze: Pierwszy problem to "latające" szkła w lusterkach - bardzo silnie drgają przy szybszej jeździe. Drugi problem to nie do końca sprawna regulacja mechaniczna (szczególnie od strony kierowcy, regulacja w którymś momencie się zacina).
Robiłem to wg książki "Naprawiam i reguluję Audi 80" ale niestety regulacja jest niesprawna. W pewnym momencie blokuje się zupełnie i nie mogę odchylić bardziej lusterka. Spróbuję jeszcze raz, zobaczymy co będzie. Dzięki za pomoc.BorysTDI pisze:KeyKey, zobacz jednak to ustawianie pod pokrętłami. Skrajne naprzeciw siebie współpracują razem. Może po prostu w jednym przeskoczyła Ci zębatka i nie pozwala regulować dostatecznie i powstał luz. Z tego co pamiętam jak jedna kręcisz w prawo to drugą w lewo i volia
[edit] Udało mi się wyregulować prawe lusterko, nie powinno już się machać. W lewym lusterku wyjąłem mechanizm regulacji z podłokietnika, jedno cięgno jest zerwane - czeka mnie wymiana lusterka.