Witam wszystkich.
Jestem tu nowy, więc wybaczcie jakieś wpadki, ale będę się uczył na błędach - obiecuję .
Jeśli chodzi o moje autko, to posiadam B3 z 1987r. sedana, silnik 1.8 benzyna.
Mam właściwie trzy problemy, ale nie chciałem pisać osobnych tematów, żeby nie zaśmiecać, a w temacie się wszystko nie zmieściło. Jeżeli więc moderator uzna, że mam to porozdzielać, to proszę mnie upomnieć.
Problem 1
Ostatnio po wymianie szyby przedniej przyszły te wielkie deszcze i dwa razy (2 tygodnie temu i dzisiaj) znalazłem po stronie pasażera nakapaną wodę. Wykładzina (nie pod dywanikiem na podłodze tylko koło drzwi pod samym schowkiem) pod schowkiem po prawej stronie jest mokra i nakapane jest niewiele, ale jest. Początkowo myślałem, że może jak przejeżdżałem przez głębszą kałuże, to się jakoś wcisnęła, ale dzisiaj samochód stał całą noc, a była straszna ulewa. Zaznaczam, że szyba nie jest nigdzie biała w miejscu klejenia.
Problem 2
Po mocniejszych deszczach mam często zwarcia - od wczoraj świeci mi się lampka pod przyciskiem przeciwmgielnych, chociaż nie są włączone - czy można jakoś zapobiec podlewaniu skrzynki bezpieczników - bo to chyba tam jest problem.
Problem 3
Kiedy jadę z otwartymi szybami (nawet tylko jedną) to strasznie mi śmierdzi w samochodzie jakby spalinami - zawsze myślałem, że mi zaciąga spod maski. Czy może ktoś podesłać mi zdjęcie spod maski, żebym sprawdził, czy mam wszystkie uszczelki i plastiki (podszybie) - może jakiejś brakuje.
To wszystko narazie - mam nadzieję, że nie złamałem regulaminu i proszę o wyrozumiałość, jeśli coś zawaliłem.
[80 B3]Kapiąca woda na wycieraczkę i podlana skrzynka bezp.
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
- piotrek 250279
- Forum Audi 80