[ABK + sekwencja] Trzesie na wolnych obrotach
Mam pytanie do Danka. Nie mam problemów z gazem ale zapytam z ciekawości. Jaka jest różnica czy kalibracja jest zrobiona na postoju a nie w czasie jazdy? Po kalibracji na postoju, robiłem przegazówki by sprawdzić czy występuje martwy punkt podczas dodawania gazu, gazownik troche pozmieniał wykresy i było git. Czy wykonanie kalibracji na postoju ma wpływ na osiągi? Jeżeli tak to możesz zasugerować jakie? Nie myśl że chcę Cie krytykować ja pytam po prostu z ciekawości.
przy jezdzie to trzech tys obrotow, 13l, po kolejnej regulacji 12l, czekam na dalsze efekty i pozdrawiam
[ Dodano: 2010-08-19, 18:28 ]
witam, dalsze regulacje nie przyniosły efektu, 13l litrow i jest zrywne wiec musi chyba tak być, wydaje mi sie że kombiki maja skrzynie diesla, moj tak ma, czy załadowany po pachy czy bez obciazenia cały czas 13l/100km, mysle ze gdyby miał długą skrzynie to lepiej by to wyglądało. ma ktoś może w tym doświadczenie?
[ Dodano: 2010-08-19, 18:28 ]
witam, dalsze regulacje nie przyniosły efektu, 13l litrow i jest zrywne wiec musi chyba tak być, wydaje mi sie że kombiki maja skrzynie diesla, moj tak ma, czy załadowany po pachy czy bez obciazenia cały czas 13l/100km, mysle ze gdyby miał długą skrzynie to lepiej by to wyglądało. ma ktoś może w tym doświadczenie?
pilne
witam szukam jakiegoś klubowicza z okolic Rzeszowa co jeździ na sekwencji Diego G3, poniważ mam problem chyba z komputerem , a sprawa wygląda tak ,że nie dawno kupiłem nową sekwencje i podczas adaptacji padł sterownik, no to wysłałem go do sprzedawcy i po trzech tygoniach wrócił niby naprawiony tylko ,że po włożeniu do auta wogóle nie łączy się z interfejsem, i wygląda jakby dalej był padnięty, chciałbym go włożyć do kogoś co ma taką instalkę i sprawdzić czy jest sprawny czy nie,
proszę o pomoc, bo nie wiem czy mi coś gazownik poknocił z instalacją , czy to nadal wina sterownika
[ Dodano: 2010-08-21, 10:13 ]
nie napisałem ,że do w audi 2.0 ABK
witam szukam jakiegoś klubowicza z okolic Rzeszowa co jeździ na sekwencji Diego G3, poniważ mam problem chyba z komputerem , a sprawa wygląda tak ,że nie dawno kupiłem nową sekwencje i podczas adaptacji padł sterownik, no to wysłałem go do sprzedawcy i po trzech tygoniach wrócił niby naprawiony tylko ,że po włożeniu do auta wogóle nie łączy się z interfejsem, i wygląda jakby dalej był padnięty, chciałbym go włożyć do kogoś co ma taką instalkę i sprawdzić czy jest sprawny czy nie,
proszę o pomoc, bo nie wiem czy mi coś gazownik poknocił z instalacją , czy to nadal wina sterownika
[ Dodano: 2010-08-21, 10:13 ]
nie napisałem ,że do w audi 2.0 ABK
zastanawiam sie czy to nie wina skrzyni biegow jest krotka i ma przelozenia takie jak diesel. przy 130km/h 3500 obrotow, wy tez macie takie skrzynie? moze niemcy montowali specjalnie takie skrzynie zeby kombiki zaladowane mialy moc?
[ Dodano: 2010-09-29, 14:54 ]
na drugim biegu max na wyzylowanie do 70km/h
[ Dodano: 2010-09-29, 14:54 ]
na drugim biegu max na wyzylowanie do 70km/h