[B4 AAH ] Wszystkie informacje na temat tego silnika
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Tu masz temat w którym kolega wkładał silnik z C4 b4-aah-zmiana-silnika-z-a6-c4-t34796.htmlshellah pisze:niestety ale budżet niewysoki ale z ack będzie dużo roboty...
a czy z c4 2.8 podejdzie bez problemu?
Gdzieś był temat użytkownika który wsadził blok+głowicę (albo sam duł) ABC do osprzętu AAH. Tylko nie mogę znaleźć tego tematu ale z tego co pamiętam to pisał że działa całkiem dobrze.
Chyba że chcesz wrzucić kompletny ABC to wtedy dochodzi komputer, wiązka.
Zapytaj tego użytkownika masrepus-u19986/ czy nie sprzedałby AAH bo ma na swap ale się zastanawia czy go robić: tuning-mechaniczny/modyfikacje-zwieksze ... t3837.html
Bo chyba do Lublina masz niedaleko...
[ Dodano: 2010-08-17, 23:25 ]
Kompletne ABC albo ACK tyle samo roboty, tylko że znaleźć ACK będzie trudniej niż AAH a jak już to na pewno w większych pieniądzach. Co kompletnego ABC to gazu na mikserze lepiej nie zakładać bo w w razie strzału mogą pójść plastikowe elementy kolektora ssącego.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Gdzieś czytałem na forum że głowice są takie same nawet elementy głowic nie są przypasane do konkretnego silnika tylko na samej górze pisze że od ABC, AAH...
http://etka.auto2.ru/epc/cat/au/A80/199 ... 9/1153824/
http://etka.auto2.ru/epc/cat/au/A80/199 ... 9/1153824/
Witam, Panowie i Panie, czy ktoś wie może jak prawidłowo ustawić rozrząd?? tzn chodzi o to, że nie mam dojścia do tych blokad czy jak to się nazywa i mój mechanik robi wszystko "z buta", tzn na czuja ale jeżeli miałby możliwość zajrzenia pod maskę audi 80 z silnikiem v6, 2,8 to byłby wstanie ustawić je poprawnie. Jeżeli ktoś ma może jakieś foty tego silnika ze zdjętymi pokrywami, może to by coś pomogło.
Chodzi Ci o wpuszczenie gazu w rurę od kolektora ssącego do filtra powietrza? To by znaczyło, że masz instalację nie sekwencyjną, a to nie najlepsza opcja do tego silnika.Maciek 83 pisze:Panowie, kto wie gdzie można kupić gumową rurę z trójnikiem pod gaz idącą od filtra powietrza do silnika? Pilnie potrzebuję
Witam, no może i dobrze byłoby mikser założyć, ale skąd go wziąć? może jakieś rady?shellah pisze:A nie lepiej założyć jakiś dobry mikser z wyjściem na tą rurkę i nie dziurawić dolotu :?:
Mam tak u siebie i powiem że problemów nigdy nie było
Osobiście słabo się znam na takich silnikach i nie ukrywam, że każda pomoc byłaby mile widziana,
[ Dodano: 2010-09-07, 18:13 ]
No właśnie coś w tym stylu, dostałem auto już w takim stanie, a co najlepsze, dopiero co ustawiałem na warsztacie rozrząd, autko trochę mocy odzyskało, ale jak mu przyciskam to szarpie, może wiecie co może być przyczyną?Adaś Lee pisze:Chodzi Ci o wpuszczenie gazu w rurę od kolektora ssącego do filtra powietrza? To by znaczyło, że masz instalację nie sekwencyjną, a to nie najlepsza opcja do tego silnika.Maciek 83 pisze:Panowie, kto wie gdzie można kupić gumową rurę z trójnikiem pod gaz idącą od filtra powietrza do silnika? Pilnie potrzebuję